Den 17 augusti arrangeras K1-galan FightNight08 på Stockholm Stadion. Huvudmatch kommer att vara den förre svenske världsmästaren Rickard Nordstrand comeback mot Sem Braan som är rankad bland de nu tio bästa i världen.

ANNONS

Mer otippat är kanske att 54-årige Tommy Jacobson, med tre matchers erfarenhet, möter den betydligt yngre Lexpet Kennorsing, som har boxat 278 matcher på hög nivå.

Finansmannen Jacobson, som tidigare var krönikör här på Dagens PS, är styrelseordförande i Varenne Investment, Quesada Kapitalförvaltning samt Djurgården Kampsportförening.

”Jag har på senare år börjat träna K1 och kör flera pass i veckan. Adrenalinkänslan av att gå upp i ringen är bland det värsta och bästa jag varit med om”, säger Tommy Jacobson.

Med galan vi DIF Kampsport lägga grunden för en årligen återkommande tävling för alla svenska utövare och fans av kampsport.

”Allt överskott från galan kommer att gå till barnhemmet Alldays Orphan Center i Sydafrika. Att jag går upp i en förmatch är en del i utmaningen av våra sponsorer”, säger Tommy.

ANNONS
ANNONS

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!