Hela resebranschen var på plats när World Travel Awards delades ut. För fjärde året i rad kammade Dan Olofssons lyxlodge hem förstapriset, skriver Dagens Industri.

ANNONS

Thanda Private Game Resort grundades 2002 av den svenska it-entreprenören Dan Olofsson och hans hustru Christin. Han är bland annat känd som skaparen av de tre teknikkonsultbolagen Sigma, Epsilon och Taleca.

Den 14.000 hektar stora och 5-stjärniga anläggningen ligger i Sydafrika och har tidigare belönats med priser i ett flertal internationella tävlingar.

Dan Olofsson och hans 120 anställda laddar nu inför jul och nyår, som är ”den absoluta högsäsongen”, berättar svensken i DI.

En tältnatt med safari och lyxmiddag kostar ca 2.000 kronor per person. Den som vill hyra den stora ”Royal Villa” får vara beredd att punga ut med 40.000 kronor för en natt.

Enligt DI hade Dan Olofsson nyligen besök av en rad svenska tungviktare, som besökte hotellet tillsammans med sina fruar. Jan Carlzon var där, liksom Mats Paulsson, Salvatore Grimaldi och Robert af Jochnick.

ANNONS
ANNONS

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!