Det visar en färsk undersökning från Visma.

ANNONS

Undersökningen visar att en majoritet av de svarande, 75 procent, tycker att läget är viktigast när de väljer hotell för sin affärsresa. 61 procent tittar på priset, medan 54 procent framhåller frukostens kvalitet.

”Med tanke på att många upplever hotellpriserna som höga kan resultatet vara lite överraskande. Då ska man antagligen komma ihåg att affärsresenärer ofta har ont om tid och därför faller kanske deras val på ett något dyrare, men bättre beläget hotell än på ett billigare”, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, som står bakom undersökningen.

Minst viktigt är tillgången till spa och gym på hotellet. Endast 7 procent har angett detta som ett av de viktigaste kriterierna.

”Något som överraskar mer är att tillgång till gratis trådlöst internet kommer så långt ner på önskelistan. Bara 16 procent anger att de ser det som ett av de viktigaste kriterierna. Affärsresenärer vill ofta kunna jobba med datorn överallt, men föredrar kanske att koppla upp sig med hjälp av andra lösningar än hotellens trådlösa nät”, säger Henrik Salwén.

Undersökningen från Visma Advantage besvarades av 672 personer. De fick ange tre av åtta kriterier som de tycker är viktigast när de bokar hotell.

ANNONS
ANNONS

Kriterier vid val av hotell (andel i inom parentes):
Bra läge (75 procent)

Pris (61 procent)

Frukostens kvalitet (54 procent)

Skön säng (40 procent)

Service (25 procent)

Gratis trådlöst internet (16 procent)

ANNONS
ANNONS

Städning (16 procent)

Tillgång till gym och spa (7 procent)

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, teknik och prylar, resor, it och affärer, karriär samt börs. Allt är gratis! Klicka här för mer info!