Veckans nyheter: SBB, elavgift och dyr skilsmässa

Uppdaterad: 03 juni 2023Publicerad: 03 juni 2023
SBB
SBB:s resultatrapport för Q2 visar på en förlust på 11,1 miljarder kronor. (Foto: TT)

Veckans nyheter har dominerats av turerna runt krisbolaget SBB, som kulminerade i vd:n Ilija Batljans avgång på fredagen – och rusning på börsen för bolagets aktie.

ANNONS
ANNONS

Fastighetsbolaget SBB:s kris har färgat veckans nyheter, och dramat fortsatte ända in i kaklet med rykten om försäljning av bolaget och grundarens besked att han avgår som vd.

SBB:s vd Ilija Batljan avgår efter krisen Nu avgår Ilija Batljan från vd-posten i det pressade fastighetsbolaget SBB. Foto: TT

Paniken ökar i SBB – kan sälja hela bolaget 

Försäljning på bordet för SBB – då stiger aktien 

Ilija Batljan: Vi vill ha ett mycket bra pris 

Nytt ras för SBB: Kollapsar på börsen 

SBB: Ilija Batljan avgår – aktien rusar på börsen 

Miljarder på spel efter Biltema-arvtagarens skilsmässa Louise Wennberg är enda barnbarnet till Biltema-grundaren Sten-Åke Lindholm, och ordförande i Biltema Foundation. Bild: Biltema Foundation

Arvtagerskans dyra skilsmässa

Affärskvinnan Louise Bäckström, arvtagare till Biltema-koncernen, får betala dyrt efter sin skilsmässa. Det står klart efter en dom i engelsk domstol.

Bitter skilsmässa kostar svenskan 88 miljoner 

Miljarder på spel för Biltema-arvtagaren 

elavgiften Blixt och dunder kan vara otrevligt för de som befinner sig i stormens hjärta, men gör under för elpriserna. Det påverkar dock inte nätavgifterna i någon ansenlig utsträckning. Foto: Pixabay

ANNONS
ANNONS

Dyrare el och förtroenderas

Ett nytt system för elavgift kan göra det dyrare för miljoner svenskar, och lågt förtroende för det svenska pensionssystemet har intresserat Dagens PS-läsarna bland veckans nyheter.

Nu chockhöjs elavgiften – igen: “Är det värt det?” 

Katastrofsiffror för det svenska pensionssystemet 

kronan Flera turister som befinner sig utomlands har inte kunnat växla in den svenska kronan (Foto: Pexels, Fredrik Sandberg/TT).

Svenska turister i trångmål

Den svenska kronan är under stark press, och ligger på historiskt låga nivåer. Det innebär att svenska turister fått problem utomlands.

ANNONS

Kris för svenska turister – kronan går inte att växla in 

Nu vänder svenska kronan uppåt: “Undervärderad” 

Tidsresa bakåt

Inflationen i Europa får flera EU-länder att införa maxpriser på mat, och åtgärderna ger experterna en känsla av en tidsresa bakåt.

Nu införs statliga matpriser: “Inte sett sedan 70-talet” 

ANNONS
ANNONS