ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Försäljning på bordet för SBB – då stiger aktien

Uppdaterad: 29 maj 2023Publicerad: 29 maj 2023
SBB
Är en försäljning det som ska rädda Ilija Batljans hårt ansatta SBB? (Foto: TT)

Efter ett stabilt avslut på förra veckans affärer, kunde Stockholmsbörsen öppna på svagt grönt. Måndagens stora snackis var av förklarliga skäl SBB och deras förehavanden, men också det efterlängtade beskedet att det nåtts en överenskommelse kring skuldtaket i USA. 

ANNONS
ANNONS

Det blev en nagelbitare in i det sista, men en överenskommelse kring skuldtaket blev det icke desto mindre till slut i USA, vilket Dagens PS kunde rapportera under söndagen.

I och med det, är det fler än de amerikanska medborgarna som kan dra en lättnadens suck.

Däribland Tokyobörsen, som nådde de högsta nivåerna sedan juli 1990, efter att de glada nyheterna nått fram, som Dagens PS tidigare rapporterat.

Flera börser stängda

Nu är det upp till kongressen att avgöra om uppgörelsen mellan USA:s president Joe Biden och talmannen Kevin McCarthy ska godkännas.

Under måndagen håller USA-börsen stängt, med anledning av minnesdagen. Så även några av världens andra börser, även om Sverige och Stockholmsbörsen inte tillhör dem.

ANNONS
ANNONS

SBB en snackis – igen

På Stockholmsbörsen pratades det av förklarliga skäl om det hårt ansatta fastighetsbolaget SBB, som nu överväger en försäljning i ett försök att rädda det som räddas kan.

Det framgick av ett pressmeddelande från bolaget under måndagen, där de motiverade sitt beslut med att “det är i aktieägarnas intresse att utvidga sin översyn av strategiska alternativ för att avgöra vilket av de tillgängliga alternativen som maximerar aktieägarvärdet”, vilket Dagens PS tidigare kunnat rapportera. 

Ett tillkännagivande som tveklöst färgade av sig på aktien, som klättrade upp med 5-6 procent i morgonhandeln.

Handelsbanken bevakar Volvo Cars

En annan nyhet på Stockholmsbörsen var den om Handelsbanken, som inlett en bevakning av biltillverkaren Volvo Cars. Det innebär att den långsiktiga rekommendationen, sätts till market perform med en riktkurs på 50 kronor.

Den kortsiktiga rekommendationen är i sin tur köp.

ANNONS

Det gjorde gott för aktien som steg med 1,9 procent efter Stockholmsbörsens öppnande, skriver Dagens Industri.

På plus låg även börsens breda OMXSPI-index och storbolagsindex OMXS30, som steg med 0,4 procent respektive 0,3 procent.

Vill du läsa mer nyheter om ekonomi och Stockholmsbörsen? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar: 

29 maj: Flera börser stängda – men inte i Stockholm

Paniken ökar i SBB – kan sälja hela bolaget

SBB överraskar Stockholmsbörsen

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Reporter och redaktör med näsa för röda viner och ord som rimmar.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Reporter och redaktör med näsa för röda viner och ord som rimmar.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här