Dagens PS

Miljarder på spel för Biltema-arvtagaren

Miljarder på spel efter Biltema-arvtagarens skilsmässa
Louise Wennberg är enda barnbarnet till Biltema-grundaren Sten-Åke Lindholm, och ordförande i Biltema Foundation. Bild: Biltema Foundation
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 21 apr. 2023Publicerad: 21 apr. 2023

Biltema-arvtagaren och mångmiljonären Louise Wennberg är mitt uppe i en infekterad strid om hundratals miljoner efter skilsmässa. Nu tas målet upp i London, och den före detta maken riskerar fängelse.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Biltema-arvtagaren Louise Wennberg, som bor i London, är inblandad i en infekterad strid om hundratals miljoner pund enligt The Independent.

MISSA INTE: Energijättens bluff – mitt under elkrisen

Enda arvtagaren till Biltema

Louise Wennberg är enda barnbarn till Biltema-grundaren Sten-Åke Lindholm, och äger fem procent av aktierna i det svenska detaljhandelsföretaget.

Hon är ordförande i Biltema foundation, en stiftelse som finansieras av överskottsvinster från bolaget, och som enligt Expressen har ett kapital på cirka 800 miljoner kronor.

ANNONS

Senaste nytt

Lägenhet för 155 miljoner

Fram till skilsmässan från Lidingösonen Martin Wennberg bodde Louise Wennberg i en lägenhet hon köpte för 155 miljoner kronor i exklusiva Londonstadsdelen Belgravia.

Paret gifte sig 2015 och separerade 2021 uppger Expressen, och äger tillsammans 115 miljoner pund (knappt 1,5 miljarder kronor), pengar som nu rätten alltså ska besluta hur de ska fördelas mellan parterna efter skilsmässan.

ANNONS

Läckte information om skilsmässan

Detaljer om rättstvisten avslöjades enligt The Independent i mars, och det är de avslöjandena som nu gör att före detta maken Martin Wennberg riskerar fängelse för domstolstrots.

På torsdagen ägde offentliga förhör rum i Londons High Court, och där deltog Louise Wennberg.

Döms för domstolstrots

Däremot fanns före detta maken inte på plats, och hade skriftligen begärt att förhandlingen skulle skjutas upp, något domaren inte gick med på.

Enligt domstolen är Martin Wennberg skyldig till domstolstrots efter att han avslöjat information runt skilsmässoprocessen.

Dök inte upp i rätten

Enligt Louise Wennbergs advokat anser hon att den före detta makens försök att fördröja beslutet om fördelningen av pengarna efter skilsmässan är en “kalkylerad och medveten taktik i rättstvisten”.

ANNONS

Martin Wennbergs representant antydde att han har problem med hälsan, och begärde att förhandlingarna skulle skjutas upp tills Wennberg kan komma till rätten.

Domaren beslutade att processen kan fortsätta utan hans närvaro.

Läs även: Företagsjättarna flyr elmarknaden – gör egen el 

Läs även: Biltema: Ikeas korv-velande en pr-kupp 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS