SBB: Ilija Batljan avgår – aktien rusar på börsen

Uppdaterad: 02 juni 2023Publicerad: 02 juni 2023
SBB:s vd Ilija Batljan avgår efter krisen
Nu avgår Ilija Batljan från vd-posten i det pressade fastighetsbolaget SBB. Foto: TT

SBB:s vd och huvudägare Ilija Batljan avgår. Han ersätts av Leiv Synnes, finanschef på Akelius. Samtidigt rusar SBB:s aktie på Stockholmsbörsen.

ANNONS
ANNONS

SBB:s grundare Ilija Batljan avgår från vd-posten enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Han ersätts på vd-stolen av Leiv Synnes, finanschef på Akelius.

“Bästa för SBB”

Enligt pressmeddelandet är styrelsen och Ilija Batljan överens om att ett nytt ledarskap är det bästa för bolaget. Batljan stannar dock kvar som ledamot i styrelsen.

Styrelsen anser att Leiv Synnes “är den bäst lämpade personen att leda bolaget och bistå styrelsen i genomförandet av den strategiska översynen”, och Synnes tillträder som verkställande direktör måndag 5 juni.

ANNONS
ANNONS

Ny vd leder SBB

“Arbetet med den strategiska översynen fortskrider oförändrat och enligt plan. Med Leiv Synnes som ny verkställande direktör tillförs SBB en ny, mycket kvalificerad kraft som med fullt fokus kan leda bolaget och bistå styrelsen i den strategiska översynen”, säger Lennart Schuss, styrelseordförande, i en kommentar.

Batljan stannar i styrelsen

“När nu Ilija Batljan lämnar över vd-posten vill jag rikta ett varmt tack till honom för hans fundamentala insats i att utveckla SBB till Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, och styrelsen ser fram emot Ilijas fortsatta bidrag i rollen som styrelseledamot,” fortsätter han.

Ilija Batljan själv säger att det ligger i hans roll att ta ansvar i en utmanande tid.

Fortsätter tro på bolaget

“Utnämningen av Leiv Synnes är ett utomordentligt val av vd som ger SBB bästa tänkbara förutsättningar framåt”, säger Ilija Batljan.

ANNONS

“Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot.”

Rusar på Stockholmsbörsen

Fastighetsbolaget rusar på Stockholmsbörsen, och drar med sig resten av sektorn. Det pressade fastighetsbolaget hämtar hem en del av det katastrofala raset under fredagens handel.

Fastighetsbolaget omgärdas av rykten, något som Dagens PS tidigare i dag rapporterat om.

Bland annat har den kanadensiska investeringsgruppen Brookfield Kapitalförvalning visat intresse för det pressade fastighetsbolaget.

När detta skrivs 14.30 på fredagen är SBB:s aktie upp drygt 22 procent för dagen.

Läs även: Pressad fastighetskung struntar i Riksbankens råd 

Läs även: Nytt ras för SBB – kollapsar på börsen 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS