Dagens PS

Topplistan: Här ska du äta asiatiskt i Stockholm

Asiatiskt
Stockholm är en guldgruva när det gäller asiatisk mat. Här hittar du krogarna som just nu rankar högst i alla test. (Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 11 nov. 2022Publicerad: 09 nov. 2022

Få kök bjuder likt det asiatiska på så mycket variation och smak, vare sig det är dumplings, sushi eller vietnamesiska vårrullar som står på menyn. Här är listan över Stockholms tio högst rankade asiatiska krogar just nu. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trender kommer och går, det asiatiska köket består. I en krogtät stad som Stockholm tycks marknaden för asiatiska smaker aldrig riktigt mättad. Kanske för att asiatisk mat har en bredd som matchar de flesta smakpreferenser och aldrig slutar att överraska oss?

Det gör det asiatiska köket till en spännande plats att återkomma till. Inte minst då vår kungliga huvudstad sitter på en guldgruva när det kommer till asiatiska krogar med näsa för asian fusion.

Eftersom Dagens PS älskar både asiatisk mat och våra läsare vill vi såklart tipsa om de asiatiska krogar som just nu är bäst i alla test.

Så utför vi våra krogtest

Utifrån ett urval av femton krogar har vi med hjälp av ett genomsnitt via befintliga omdömen på Tripadvisor, Google, Krogguiden, Facebook och Thatsup kunnat utse den vinnare som rankat högst i alla test.

Samtliga krogar har bedömts utifrån en skala mellan 1 till 5, där 5 motsvarar högsta betyg. Som vanligt är det lika jämnt i toppen som koriandern är grön och avgörandet kokar ned till de små detaljerna.

asiatiskt

Pat´s Place serverar thailändska tapas med udd. (Foto: Pat´s Place)

asiatiskt

Ljunggren i Götgatsbacken kan sin sushi. (Foto: Ljunggren/Facebook)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Plats 10 – Pat´s Place & Ljunggren

Tapas är inte enbart spanjorerna förunnat, vilket Pat´s Place på Folkungagatan verkligen tagit fasta på med sina smakrika munsbitar. Här avnjuter du thailändska tapas med en twist och en laxceviche som du inte riktigt vill släppa ifrån dig.

Delad glädje är dubbel glädje, vilket gör det extra fint att tillkännage att tiondeplatsen även rymmer Ljunggren. En kär gammal vän i Götgatsbacken på Södermalm som tar både maki- och nigirirullar på blodigt allvar och även kan blanda till en hantverksgrogg.

Poäng: 3,46

asiatiskt

Nook på Rosenlundsgatan erbjuder både asiatisk avsmakningsmeny, enklare rätter och barhäng. (Foto: Nook)

Plats 9 – Nook

Går det verkligen att uppleva något så lyxigt som en asiatisk avsmakningsmeny utan att behöva ge upp skjortan och halva slipsen? Svaret är ja och heter Nook. 

Här på Rosenlundsgatan finns alla möjligheter att avnjuta en fast meny om cirka femton serveringar på krogens undervåning, eller smita en trappa upp för att hugga en eller flera Asien-inspirerade smårätter. Att här även finns en gästkran för öl gör inte saken mindre angenäm.

ANNONS

Poäng: 3,62

Asiatiskt

En kinesisk typ av pannkaka med smakrik fyllning hittar du på Lao Lao. (Foto: Lao Lao)

Plats 8 – Lao Lao

På temat kinesisk streetfood med en autentisk touch är Lao Lao det självklara valet. Här testar du med fördel “jianbing”, en matig pannkaka som fylls med pekinganka eller kyckling, eller njuter av en smårätt med sting.

Du som inte tackar nej till en kopp grönt te, kommer uppskatta både teet och de kinesiska kopparna det serveras i.

Poäng: 3,7

asiatiskt

Vågar vi fresta med ett ostron, eller föredrar du sushi? Allt och lite till finns på Berns Asiatiska. (Foto: Berns Asiatiska/Facebook)

Plats 7 – Berns Asiatiska

ANNONS

Ännu en klassiker döljer sig på plats nummer sju. Kanske har du redan haft äran att besöka Berns Asiatiska, en av Sveriges allra första Kinarestauranger? Om inte är det hög tid att besöka Berzelli Park.

Här under kristallkronorna samsas smaker från Asiens alla hörn, oavsett om din melodi är bao buns, sashimi eller krispig pork belly. En smakfest som även kan förenas med en brunch under helgerna.

Poäng: 3,84

Asiatiskt

På Tak äter du japanskt med skandinaviska influenser. Ett måste för dig som vurmar lite extra för fisk och skaldjur. (Foto: Tak)

Plats 6 – Tak

Grillat, nudlar och fisk och skaldjursrätter signerade mästerkocken Frida Ronge hittar du på Tak vid Brunkebergstorg. Här förenas det skandinaviska köket med det japanska i äkta asian fusion style.

Här kommer ditt problem inte vara vad du ska äta utan snarare vad på den digra menyn som måste väljas bort.

Självklart finns här även både sake och japansk öl att fukta strupen med. Utsikten över Stockholms innerstad tar vi inget extra för.

ANNONS

Poäng: 3,88

Asiatiskt

Säg hej till Guacamasshu – guacamole med betoning på mish mash. (Foto: Misshumasshu)

Plats 5 – Misshumasshu

Mycket kan sägas om Misshumasshu i Birger Jarlspassagen. Bland annat att det är precis vad det låter som – ett mish mash av smaker, färger och influenser. Fast på ett bra sätt.

Här blandas helt enkelt både asiatiskt och svenskt ihop till en härlig Japanmix, med en släng av modern finkrog. Ett ypperligt val för dig som inte kan välja mellan fun och fine dining och gärna sippar på en schysst cocktail före maten.

Missa inte: Guacamasshu, guacamole med betoning på mish mash.

Poäng: 4,1

Asiatiskt

Asian Post Office har koll på både hoisinsåsen och nudlarna. (Foto: Asian Post Office/Instagram)

ANNONS

Plats 4 – Asian Post Office

Asian Post Office är inget nytt under solen. Tvärtom en asiatisk trotjänare som sedan ett antal år tillbaka visat Stockholmarna var både hoisinsåsen och nudlarna ska stå.

Här finns kontinuiteten och erfarenheten som gör en asiatisk måltid komplett, vilket givetvis betalar sig i det här krogtestet.

Poäng: 4,16

Asiatiskt

På Miss Voon intill Humlegården är det tevekocken Jonas Svensson som styr bakom kastrullerna. (Foto: Miss Voon/Instagram)

Plats 3 – Miss Voon

Även listans tredjeplats döljer något av en veteran i Stureplans-sammanhang. Här väntar nämligen ingen mindre än Miss Voon. En läcker bekantskap som styrs med stadig hand av tevekocken Jonas Svensson och lockar både foodies och festprissar.

Här vågar vi oss på att slå ett slag för avsmakningsmenyn Omakase. Kanske även ett dryckespaket till om du vill slå på den stora trumman? Och kom ihåg – “sharing is caring”. Här delas alla maträtter lika ända ned till den sista tuggan kimchi.

ANNONS

Poäng: 4,2

Asiatiskt

Trendsäkra Farang delar andraplatsen med den vietnamesiska bistron Minh Mat. (Foto: Farang)

Asiatiskt

På Minh Mat förvandlas streetfood till en fest. (Foto: Minh Mat/Facebook)

Plats 2 – Farang & Minh Mat

Det är faktiskt inte första gången som Dagens PS stöter på Farang. Den avslappnat eleganta krogen som lämpar sig lika bra för affärsmötet som till den romantiska middagen med du vet vem.

Smaker från Thailand och Vietnam såväl som Helsingfors och New York, tillsammans med en minnesvärd avsmakningsmeny utlovas.

Eftersom det är så himla jämnt i toppen, delar Farang andraplatsen med den vietnamesiska bistron Minh Mat.

Här i Vasastan finns både grodlåren, ostronen och ankbröstet som får det att dra lite extra i mungiporna. Inte minst den där fingertoppskänslan som förvandlar asiatisk streetfood till en fest.

ANNONS

Poäng: 4,3

Asiatiskt

Barbro är herre på täppan och den asiatiska krog som just nu rankar högst i Stockholm. (Foto: Barbro/Facebook)

Plats 1 – Barbro

Det brukar sägas att gammal är äldst, vilket knappast ligger allas vår Barbro vid Hornstull i fatet. Hon är helt enkelt en en kvinna med sting som krog-Stockholm aldrig får nog av.

Framförallt är Barbro en mästare på mellanrätter. Här serveras följaktligen ett brett spektra av asiatiska smaker oavsett om det är sjökorall eller tonfisktartar som får just din värld att snurra.

Grattis Barbro säger Dagens PS!

Poäng: 4,4

Vill du läsa mer om krogar, mat och vin? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

ANNONS

Läs även: Topplistan: Stockholms tio bästa affärskrogar

Läs även: Topplistan: Här hittar du Stockholms bästa pizza

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS