Dagens PS

Topplistan: Stockholms tio bästa affärskrogar

affärskrogar
Bobergs Matsal på NK är andemeningen av en affärskrog. (Foto: Bobergs Matsal)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 27 okt. 2022Publicerad: 27 okt. 2022

Många viktiga affärsbeslut har fattats över en vällagad måltid på lokal. Här är listan över Stockholms tio högst rankade affärskrogar just nu. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den som slår upp ordet representation i Svenska Akademiens Ordbok kan där läsa att det handlar om “ett värdskap å tjänstens vägnar” som ända sedan 1756 varit en del av svenskens vokabulär.

Att förena ett affärsmöte med en måltid är således en stolt tradition som gör möten som begrepp lite roligare. Förhoppningsvis också långsiktigt gynnsamma.

För även om vi inte kan lova att det ligger en skicklig krögare bakom varje affär som går i lås, vågar vi ändå påstå att ett bra möte börjar med en riktigt god lunch eller middag på någon av Stockholms affärskrogar.

Så testade vi affärskrogar

Eftersom Dagens PS föredrar lustfyllda möten har vi sonderat utbudet i den kungliga huvudstaden på krogar som florerar flitigast i affärssammanhang och ställt dessa mot varandra.

Utifrån ett urval av femton krogar har vi med hjälp av ett genomsnitt via befintliga omdömen på Tripadvisor, Google, Krogguiden, Facebook och Thatsup kunnat utse den vinnare som rankat högst i alla test. Samtliga krogar har bedömts utifrån en skala mellan 1 till 5, där 5 motsvarar högsta betyg.

Som du kommer se är det jämnt i toppen, vilket gör att några krogar denna gång delar pallplats. Länge leve affärslunchen!

Affärskrogar

Riche har bjudit in till både representation och mingel ända sedan 1893. (Foto: Svenska Brasserier)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Plats 10 – Riche

Som affärskrog betraktat är Riche en krog som erbjuder ett klassiskt upplägg och oklanderlig service, frukost, lunch som middag.

Av det skälet har det anrika brasseriet haft en självklar plats i Stockholms krogvärld ända sedan 1893 och lockat till de flesta sorters möten, både med och utan en fortsättning i baren.

Poäng: 3.98

Affärskrogar

Arton våningar upp väntar en utsikt som slår digitala möten med hästlängder. (Foto: Spesso)

Plats 9 – Spesso

För dig som vill visa dina kunder och klienter Stockholm från sin bästa sida är den italienska takrestaurangen Spesso ett ypperligt val.

Här, arton våningar upp finns både kulinariska upplevelser, viner och fingertoppskänsla som kan ta dina möten till nästa nivå.

ANNONS

Framförallt en utsikt i matsalen som slår både trånga konferensrum och Zoom med hästlängder.

Poäng: 4.08

Affärskrogar

På Sturehof vet du alltid vad får. (Foto: Svenska Brasserier)

Plats 8 – Sturehof

I likhet med Riche är Sturehof något av institution som alltid tycks ha ett finger med i spelet när Stockholms främsta vattenhål ska utses. Så även när det kommer till representation förstås.

Här vet du alltid vad du får och kan prata ostört med din kund över en råbiff eller husman. Resten är upp till dig.

Poäng: 4.12

Affärskrog

Kommendören sätter en amerikansk knorr på affärslunchen. (Foto: Kommendören/Facebook)

ANNONS

Plats 7 – Kommendören

Något av en doldis för vissa kanske, men icke desto mindre välbesökt och hyllad är kvarterskrogen Kommendören, belägen på gatan med snarlikt namn.

Här ligger fokus på det amerikanska köket, om än med en svensk knorr. Det gör Kommendören till en utmärkt affärskrog för dig som vill mer än pannbiff och lök till lunchmötet.

Poäng: 4.22

Affärskrogar

Den exklusiva men avslappnade stämningen på Hotel Lydmar lockar både stockholmare och internationella gäster. (Foto: Lydmar Hotel)

Plats 6 – Lydmar Hotel

Många är de som har försökt, men långt ifrån alla lyckas som restaurangen på Lydmar Hotel att förena chosefri lyx med avslappnat vardagsrum.

En prestation som ger Lydmar en sjätteplats på listan över affärskrogar och de facto lockar både stockholmare och internationella gäster till bords.

ANNONS

Ett plus i kanten får förstås också inramningen och utsikten över Strömmen utanför som knappast kommer att göra affärerna sämre.

Poäng: 4.24

Affärskrog

På At Six kan du fatta viktiga beslut dygnet runt. (Foto: Hotel At Six)

Plats 5 – At Six

Väl paketerad på ännu ett exklusivt innerstadshotell finner du restaurangen At Six. En modern och kaxig aktör som verkligen vet att anamma det kontinentala greppet och följaktligen håller öppet dygnet runt.

Här är ett hett tips att beställa en hantverkscocktail i baren. Kanske både före och efter att du fattat några omvälvande affärsbeslut.

Poäng: 4.26

Affärskrog

Portal på S:t Eriksplan delar fjärdeplatsen med Oaxen Krog & Slip. (Foto: Portal/Facebook)

ANNONS

Oaxen Krog & Slip på Djurgården har lockat till möten i mer än tio års tid. (Foto: Oaxen Krog & Slip)

Plats 4 – Portal & Oaxen Krog & Slip

Det vill sig inte bättre än en delad fjärdeplats när vi närmar oss toppen. Här samsas inga mindre än S:t Eriksplans stolthet Portal och den sjönära pärlan Oaxen Krog & Slip.

Bakom Portal står den hyllade kocken Klas Lindberg som innan framgångarna med Portal varit en del av kocklandslaget och även tagit hem den ärofyllda titeln Årets Kock.

Ledsamt känns det att behöva tillstå att paret bakom Oaxen Krog & Slip, Agneta Green och Magnus Ek, beslutat sig för att sälja sitt livsverk efter tio år.

Dagens PS kan bara hoppas att den som tar över stafettpinnen och verksamheten fortsätter att skapa magi på Djurgården.

Poäng: 4.32

Affärskrog

Farang förenar influenser från det asiatiska köket med anor från Helsingfors. (Foto: Farang)

ANNONS
Affärslunch

Bobergs Matsal är ett väl beprövat koncept när det kommer till affärslunch. (Foto: Bobergs Matsal/Instagram)

Plats 3 – Farang & Bobergs Matsal

Ännu en dubbelplacering döljer sig på tredjeplats. Här handlar det om en riktigt klassiker i affärskrogssammanhang och en asiatisk uppstickare på Tulegatan.

Javisst talar vi om Farang och Bobergs Matsal. Två vitt skilda koncept som garanterat kommer att sätta krydda på affärsmötet.

På Farang kan du förvänta dig influenser från såväl Thailand och Vietnam som New York, men också anor från Helsingfors. Allt stöpt i en avskalad fabrikslokal.

På plan fyra i NK-huset tronar Bobergs Matsal. Ett utmärkt val för dig som inte vill tumma på flärden och går i gång på tanken av att en mästerkock som Björn Frantzén ligger bakom din välrimmade lax.

Poäng: 4.34

Affärskrog

Gediget hantverk och kanske också slarvsylta väntar på Hantverket. (Foto: Hantverket)

ANNONS

Plats 2 – Hantverket

Gediget hantverk och ett affärsmöte med guldkant är vad som väntar dig på Sturegatan 15 och restaurang Hantverket. Här är förkärleken till det rustikt skandinaviska stor, vilket genererar i spännande versioner av klassiska anrättningar.

Det gör Hantverket till en spännande plats för både lunch- och middagsmöten, vare sig du njuter av vispad anklever eller slarvsylta. Det hemkärnade smöret vill du inte heller missa.

Poäng: 4.52

Niklas Ekstedt väljer vedeldat framför kulinariska experiment. (Foto: Ekstedt)

Plats 1 – Ekstedt

Flammande eldar och glödande kol har visat sig vara ett framgångrecept för allas vår tevekock Niklas Ekstedt. Mannen som brinner för både granskott och högvilt och väljer vedeldat före trendiga matexperiment.

Vad mer kan Dagens PS säga än att det fungerar. Inte minst för dig som föredrar jordnära möten med en stadig stövel i den svenska myllan och den andra på Stureplan.

ANNONS

Poäng: 4,56

Vill du läsa mer om krogar, mat och vin? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: Topplistan: Här hittar du Stockholms bästa pizza

Läs även: Topplistan: Stockholms tio bästa klassiska krogar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS