Dagens PS

Kungen av champagne utmanar som världens rikaste

Arnault
Bernard Arnault, kungen av lyxvaror och champagne, såg för en stund ut att gå om Elon Musk och bli världens rikaste man. (Foto: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 09 dec. 2022Publicerad: 09 dec. 2022

När Bernard Arnault nästan sprang om världens rikaste man i veckan, höll världen andan. Riktigt så blev det inte, men likväl en andraplats på Forbes miljardärslista för lyxvarumagnaten. Elon Musk har all anledning att vara nervös. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det hade kunnat bli historiskt. Under de senaste nio åren har listan över världens rikaste dominerats av techbranschen, skriver The Drinks Business.

Att Bernard Arnault, kungen av lyxvaror och champagne, för en stund såg ut att klippa förstaplatsen före Elon Musk kändes således lika uppfriskande som ett glas Moët.

Guldår för Arnault

Med en förmögenhet på ofantliga 185,7 miljarder dollar gick Arnault nämligen om Musk på Forbes lista, för att kort därpå glida ned på en andraplats. Detta sedan listan uppdateras i realtid, skriver The Drinks Business.

Bakom Arnaults imperium ligger några av världens mest exklusiva champagnevarumärken såsom Moët & Chandon, Krug, Veuve Clicquot och Hennessy. Drycker som tillsammans bidragit till att LVMH:s vin- och spritdivision upplevt en en dubbelsiffrig intäktsökning under tredje kvartalet i år.

Bakom framgångarna ligger också nyförvärv som Napa Valleys Joseph Phelps Vineyards tidigare i år, som ytterligare  breddat LVMH:s närvaro på vinmarknaden.

Stormig höst för Musk

Elon Musk äger i sin tur elbilsjätten Tesla och Twitter. Det senare en omtalad affär som kostat världens rikaste man miljarder och fortsätter att blöda.

Som Dagens PS löpande kunnat rapportera har Musks uppköp även kantats av en massiv kritikstorm och tusentals uppsägningar, vilket borgar för tunga utmaningar framöver. Under hösten har han även flaggat för konkurs.

Orosmoln som Arnault  och LVMH inte ser skymten av när ett nytt år stundar. Utifrån det perspektivet har Elon Musk all anledning att vara på tårna.

Ta del av listan över världens rikaste i sin helhet här!

Vill du läsa mer om dryckesbranschen? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: Var sommarvikarie på Nibe – blev miljardär

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS