Började som sommarvikarie i receptionen, blev sedan växeltelefonist och därefter delägare i börssuccén Nibe – i dag är hon miljardär.

ANNONS

Det har gått bra för Markarydskvinnan Christel Fritiofsson, 63 år, som under sina mer än 40 år på värmeteknikbolaget Nibe gått från sommarvikariat som receptionist till växeltelefonist och 1989 var en av börsbolagets 17 anställda som köpte det dåvarande familjeföretaget tillsammans med två investerare.

Expressen berättar om både hennes och bolagets framgångssaga, en koncern som i dag är global, har omkring 20 400 anställda och omsätter över 30 miljarder.

Nibes mål är att senast 2025 omsätta 40 miljarder, framgår det.

Nibe-miljardären: ”Byggt pool och köpt sommarstuga”

Christel, som i dag ansvarar för bolagets investerarrelationer och extern ekonomisk information, säger till tidningen att hon ”fått så ofantligt mycket möjligheter” under sin tid på Nibe vars aktie enligt artikeln gått upp med över 35 000 procent sedan börsentrén i Stockholm 1997.

Expressen konstaterar att Christels Nibe-aktier var värda runt 1,5 miljarder kronor i juni 2021.

”Vi har byggt pool och köpt sommarstuga. Det är sådana saker man har kunnat unna vår familj, som verkligen är det absolut viktigaste för oss. Min man har kunnat fullfölja sin livsdröm och köpa båt”, berättar hon.

ANNONS
ANNONS

Aftonbladet har också uppmärksammat Nibes succé under rubriken ”Sveriges rikaste – alla 542 miljardärer” och berättar att företaget skapat ett tiotal miljardärer och att flera av dem bor kvar i småländska Markaryd som rankas i toppen när det gäller företagsklimat i Sverige.

Läs mer: Nibe gynnas av halvledarbristen [Dagens PS]