Lyxkonglomeratet LVMH utökas i dagarna med vinikonen Joseph Phelps. En affär som kommer i en tid då efterfrågan är stor på exklusivt vin och sprit, skriver Robb Report. 

ANNONS

Joseph Phelps Vineyards är en av Kaliforniens mest berömda vinmakare känd för sina röda premiumviner. Att lyxjätten LVMH precis förvärvat vineriet är av det skälet inte så förvånande, då Joseph Phelps kvalitetsviner utgör ett fint komplement till resten av LVMH:s portfölj av exklusiva varumärken som till exempel Moët & Chandon.

Det bekräftades också av Moët Hennessys ordförande och VD Philippe Schaus som i en intervju med CNBC sade att vingården hade precis den kvalitet och kapacitet som LVMH söker. Inte minst ett långt arv av vinmakeri bakom sig.

”Det är ett ikoniskt namn och en ikonisk vingård”, sade Schaus.

Premiumvin för 2500 kronor flaskan

Joseph Phelps Vineyards grundades under 1973 av mannen med samma namn och har en produktionstakt på omkring 750 000 flaskor vin om året. Däribland vingårdens unika Insignia-blandning som betingar ett pris på omkring 250 dollar, motsvarande 2500 kronor per flaska beroende på årgång.

En kraftfull signaturprodukt som gör gott för LVMH:s vinutbud som sedan tidigare inkluderar Cloudy Bay och Whispering Angel, som producerar vitt respektive rosé.

Framförallt sker förvärvet av Joseph Phelps i en tid då efterfrågan är stor på exklusiva viner och spritsorter då Moët Hennessy ökat sin omsättning med 8 procent jämfört med 2021. En ökning som delvis kan förklaras att människor åter börjat resa och konsumera efter pandemin. Med ytterligare en vinproducent i bagaget ser framtiden således ljus ut för LVMH.

”Sommaren kommer att bli stark, folk reser och konsumerar”, sade Schaus.

ANNONS
ANNONS

Några villkor för affären mellan LVMH och Joseph Phelps har ännu inte avslöjats, enligt Robb Report.

Läs även: Walla Walla Valley – ett vinmecka du inte vill missa [Dagens PS]

Läs även: [Dagens PS]