Återkallade bilar, skyhöga råvarukostnader och covid-relaterade restriktioner. Alla faktorer som just nu slår hårt mot elbilstillverkaren Tesla och dess grundare Elon Musk, vars förmögenhet krympt med miljarder.

ANNONS

Det var i samband med att Tesla-aktien nådde den lägsta nivån på två år, som förlusten för Elon Musks förmögenhet för första gången någonsin översteg 100 miljarder dollar, skriver Bloomberg.

Detta enligt Bloombergs Billionaires Index, där Musk efter en all time high för ett drygt år sedan, just nu är den som förlorat mest, med ett tapp på 100,5 miljoner dollar bara i år.

Tvingades återkalla 300 000 elbilar

En förlust som främst kan härledas till Tesla, som utgör basen i miljardärens förmögenhet, och just nu brottas med diverse problem. Däribland covid-relaterade restriktioner i Kina, vilket är elbilsmärkets största marknad utanför USA.

Som tillägg till det tvingades bolaget nyligen återkalla mer än 300 000 bilar med anledning av felaktiga bakljus. I likhet med många andra brottas Tesla samtidigt med höga råvarukostnader och rubbade leveranskedjor.

Musk ändå rikast av alla

Bakomliggande faktorer som alltså bidrog till att Teslas aktie under måndagen föll med 6,8 procent till 167,87 dollar. Det lägsta värdet på två år, enligt Bloomberg.

Viktigt att komma ihåg i sammanhanget är förstås att Elon Musk är långt ifrån barskrapad.

ANNONS
ANNONS

Med en förmögenhet på totalt 169,8 miljarder dollar, kan han fortfarande titulera sig som världens rikaste person och fortsätta skratta hela vägen till banken.

Läs även: Tyskland och Frankrike vill vinna över Musk i rymden [Dagens PS]