Credit Suisse har lagt till sju aktier på topplistan över aktieval i det fjärde kvartalet, berättar CNBC. Här är bankbjässens nya ”guldkorn”.

ANNONS

Enligt den schweziska banken Credit Suisse är de sju aktier som nu får tipset ”bäst i klassen”.

När det gäller den ordinarie listan innehåller den 30 aktieval som alla vaskats fram genom en egenutvecklad analysmetod. Så gör Credit Suisse inför varje kvartal, framgår det.

”För det fjärde kvartalet 2021 fokuserar vårt aktieval främst på högkvalitativa bolag med attraktiva värderingar och starkt momentum”, skrev banken i en notering den 4 oktober, berättar CNBC och förklarar att det handlar uteslutande om europeiska aktier.

Här är de sju nya aktiefavoriterna

De sju aktier som får köprekommendationer i bankjättens tillägg är det integrerade olje- och gasbolaget OMV, brittiska finanstjänsteföretaget Legal & General, franska kapitalförvaltaren Amundi, som för övrigt uppges vara Europas största kapitalförvaltare, teknikkoncernen Andritz, teknikbolaget Bucher, som dessutom är schweiziskt, teknikleverantören SAP och avslutningsvis fastighetsutvecklaren VPG, som har sin bas i Belgien.

Nyligen berättade Dagens PS med hänvisning till Bloomberg att de amerikanska investmentbankerna Goldman Sachs och JP Morgan anser att det just nu är ett gynnsamt läge att handla på börsen.

ANNONS
ANNONS

Goldman Sachs strateger skriver i en not till sina kunder, enligt nyhetsbyrån, att förväntan är att aktiemarknaden fortsätter stiga när investerarna får förtroende för att inflationen är övergående.

Andra bedömare menar att det är tvärtom och att börsen är för skakig i spåren av leveransproblemen och komponentbristen. Även avmattningen av Kinas tillväxt anses av flera marknadsbedömare utgöra ett börshot.

Dessutom finns en utbredd oro för stagflation.

Men enligt Goldman Sachs och JP Morgans aktieexperter är oron alltså överdriven, de menar att inflationen snart går över.

Läs mer om det här: Bankjättar: Köp aktier nu – inflationen går över [Dagens PS]

Läs även: Tipset: Köp aktien i kapitalförvaltarjätten Blackrock [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Barclays hissar aktier framför obligationer [Dagens PS]

Läs vidare: Sex aktier som klarar fjärde kvartalet [Dagens PS]

Missa inte: Sju aktier som klarar hög inflation [Dagens PS]