Det fjärde kvartalet har varit skakigt de senaste åren. Så ser det ut att bli på börsen även 2021. CNBC Pro har letat upp sex aktier som har klarat stor volatilitet de senaste fem åren. 

ANNONS

De senaste åren har kvartal fyra varit en skakig period. De säkra områden som experter generellt brukar nämna i det läget är energi, hälsa och stapelvaror på konsumentmarknaden. När CNBC Pro undersökte aktierna på indexet S&P 500 hittade man sex bolag som hade klarat volatiliteten med mellan 4,7 och 9,8 procents värdeuppgång.

”För säkerhets skull ska vi påpeka att tidigare goda prestationer inte är någon garanti för att lyckas det här året, och fem år är ett ganska litet tidsmässigt spann. Men samtidigt har de här aktierna varit svåra att slå i slutspurten de senaste åren”, skriver CNBC.

Aktierna som kanalen har valt ut är listade inom finanssektorn, energi, hälsovård och konsumentvaror. De två aktier som kanalen har valt ut från finanssektorn är båda valutaväxlingsföretag. Anledningen till att sådana företag blir gynnade av en volatil marknad, är att det skapar rörelse på börsen och antalet transaktioner ökar. Det här är CNBC:s tips:

Vinnare i fjärde kvartalet, genomsnittlig ökning under fem år:

NRG Energy Inc (energi) 9,8%

Broadcom Inc (teknik) 9,2%

Intercontinental Exchange Inc (finans) 4,7%

Hologic Inc (hälsovård) 6,6%

ANNONS
ANNONS

Cboe Global Markets Inc (finans) 8,42%

AutoZone Inc (konsumentvaror) 8,18%

Läs också:

SSAB:s aktie i top för Stanley Morgan
Aktierna du ska sälja när oljepriset är högt