Det är en bra tid just nu att köpa aktier, enligt Goldman Sachs och JP Morgan som menar att inflationen är övergående.

ANNONS

Bloomberg berättar att de stora investmentbankerna på Wall Street, Goldman Sachs och JP Morgan, tipsar investerare om att ta tillfället i akt att köpa aktier då deras bedömning är att inflationen är övergående.

Goldman Sachs strateger skriver i en not till sina kunder, enligt nyhetsbyrån, att förväntan är att aktiemarknaden fortsätter stiga när investerarna får förtroende för att inflationen är övergående.

Samma uppfattning har JP Morgans proffs, som menar att stagflationsskräcken ”kommer att blekna”.

September blev en tung börsmånad

På senare tid har aktiemarknaden svajat betänkligt och som Dagens PS tidigare berättat avslutade S&P 500 september månads sista handelsdag med det största raset sedan början av pandemin.

Börsindexets facit för september blev nedgång med över 4 procent, den största nedgången under en enskild månad sedan pandemins utbrott.

Det har, skriver Bloomberg, spekulerats huruvida aktier har mer att ge med tanke på flaskhalsarna på grund av frakt- och komponentbristen, samt den avmattning av tillväxten som det rapporteras om i Kina.

Bland yrkesverksamma marknadsbedömare finns en utbredd oro för stagflation, enligt en undersökning av Deutsche Bank som refereras av Bloomberg, men varken Goldman Sachs eller JP Morgan delar den uppfattningen och menar tvärtom att börsdippen öppnar för köplägen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Tipset: Köp aktien i kapitalförvaltarjätten Blackrock [Dagens PS]

Läs mer: Så tror tre experter på Wall Street om börsen [Dagens PS]