Inför en period med stark inflation gäller det att satsa defensivt, UBS har plockat ut aktierna som håller för rusande priser. Apple och Nike är två favoriter tack vare ett mindre priskänsligt marknadssegment. 

ANNONS

Det är finansbolaget UBS som har valt ut sex aktier vars främsta kvalitet är att de klarar hög inflation. UBS har letat efter aktier som har priskraft, marginalmomentum, och som klarar ökade kostnader, skriver CNBC.

Analytiker inom flera sektorer har letat fram de företag som har bäst priskraft och vars värdeförslag bär igenom inflationen. De har valt ut aktier med minst tio procents uppsida och som tillhör de 33 procent mest framgångsrika inom  sitt segment.

Det största av dessa bolag som UBS listar är Apple. Anledningen är att efterfrågan fortsätter att vara hög även om priserna stiger på Apples produkter. Men analytikerna ser också en möjlighet att företaget lyckas med sina ambition att ta fram och marknadsföra en egen elbil.

De andra stora bolagen som kommer att klara inflationen är bland annat Nike och naturgasföretaget EOG Resources. Här är UBS lista:

UBS lista över aktier med god priskraft

Coca-Cola

Salesforce.Com

Nike

EOG Resources

Generic Holdings

ANNONS
ANNONS

Apple

Advance Auto Parts

Läs också:

Sex aktier som klarar fjärde kvartalet
SSAB:s aktie i topp för Morgan Stanley