Kapitalförvaltarjätten Blackrock får tipset i en dagsfärsk analys av Placera, ”fondjättens aktie pryder sin plats i aktieportföljen”.

ANNONS

Det anser Avanzaägda Placera, som i en analys i dag, måndag 11 oktober 2021, ger tipset till aktien i kapitalförvaltarjätten Blackrock vars förvaltade kapital uppgår till i runda slängar ofattbara 10 000 miljarder kronor.

Financial Times uppmärksammade Blackrocks skapare Larry Fink nyligen med anledning av en ny bok som kommer ut i morgon, den 12 oktober, om Larry Fink, författad av en av tidningens globala finanskorrespondent Robin Wigglesworth, en bok som även Dagens PS berättade om under veckan som gick.

Larry Fink beskrivs i boken som ”kungen av Wall Street” med hänvisning till att han är en av medgrundare till kapitalförvaltarjätte Blackrock, som han för övrigt är både vd och styrelseordförande för.

Betyget: En marknadsledande vinnare

Placera konstaterar att Blackrock, som Larry Fink styrt sedan 1988, är en ”framgångssaga” med en rad lyckade förvärv under årens lopp.

Andra faktorer som talar för Blackrocks styrka och som gör aktien värd att satsa på för investerare är affärsmodellen med ”tydliga skalfördelar”, små kostnadsökningar trots ökade volymer och ökad lönsamhet.

”Blackrocks rörelsemarginal vid den senaste kvartalsrapporten landade på 45 procent, vilket är i nivå med ett snabbväxande teknikbolag”, konstaterar sajten som framhåller att Blackrock är marknadsledande inom kapitalförvaltning globalt.

Bolaget spås bli en vinnare i den omvandling av kapitalförvaltning som nu sker, där ”kapitalet går från dyr aktiv till billig passiv indexförvaltning”.

ANNONS
ANNONS

Med en rörelsemarginal och nettovinstmarginal som är högre än både Googles och Apples sticker Blickrock ut, konstaterar Placera som även lyfter en förväntad direktavkastning på 2,0 procent respektive 2,1 procent de närmaste åren som argument för att investera i Blackrock.

Lägg där till, skriver sajten, aktieåterköp för 300 miljoner dollar per kvartal, heter det i analysen där Blackrock-aktien köpstämplas med fokus på lång horisont.