Året som gått har bjudit på en brokig mix av sjunkande lyxyachter, dyra lyxvillor och trinda julskinkor. Här är Weekend-artiklarna som våra läsare uppskattade allra mest under 2022.

ANNONS

Vilket år vi haft! Under 2022 har Weekend vuxit så det knakat, vilket genererat i en total ökning i läsarantal med 79 procent.

En resa som aldrig varit möjlig utan dig och ditt intresse för mat och vin, fantastiska skärgårdshem, resor, stiliga båtar och lyxiga segelyachter.

Kanske också ett och annat sjunkande skepp? För hur fascinerad du än är av ståtliga gamla atlantångare och snabba elbåtar tycks ditt intresse nästintill outsinligt när det kommer till båtar som sjunker, rammas, beslagtas eller helt enkelt går upp i rök.

En titt på statistiken för vår nyhetskategori Båt & Sjöliv talar sitt tydliga språk.

Lyxyachterna som sjönk

Kanske minns du den 25 meter långa lyxyachten som fångades på film när den sjönk utanför Bahamas kust? En nyhet som i år blev Weekends största.

Mer om den dramatiken läser du här!

ANNONS
ANNONS

På temat oligarker och deras glamourösa lyxyachter vill vi även lyfta fram superyachten Flying Fox, som tidigare i år beslagtogs, för att sedan precis som oligarkerna försvinna under mystiska former?

En uppseendeväckande sorti som du läser mer om här!

Du som ytterligare vill fördjupa dig i sjunkande skepp och andra bottennapp läser med fördel mer om superyachterna som sjönk under 2022 här!

Weekend
Ingen ville köpa Villa Aurora i Rom. Ett tråkigt avslut för världens dyraste villa som resulterade i en av våra mest lästa artiklar. (Foto: Princess Rita Boncompagni-Ludovisi)

Nitlott för världens dyraste villa

En stor del av Weekend utgör våra drömboenden som du som läsare visat ett stort intresse för under 2022.

Hit hör såväl vackra skärgårdshus och spektakulära kändishem som fastigheter i miljardklassen.

Ett av dem är Villa Aurora i Rom som tidigare i år lades ut till försäljning för hisnande 471 miljoner euro, motsvarande 4,8 miljarder svenska kronor, efter en upprivande arvstvist. Tyvärr skulle det visa sig att ingen ville köpa det vackra huset.

ANNONS
ANNONS

Ett trist avslut för världens dyraste villa, men en bra nyhet som vi bjuder på här!

Missa inte: Sylvester Stallone säljer sin ranch för 234 miljoner [Dagens PS]

Weekend
Kan sex påsar godis väga upp mot en check på 50 miljoner? Det var det många av Dagens PS läsare som ville veta mer om. (Foto: Pixabay)

Snåljåpar och inflation

En annan dråplig historia som lockat till läsning i år är den om Anouar G. En välvillig tysk man som i höstas hittade en check på 50 miljoner utställd på godisföretaget Haribo och beslöt sig för att återgälda den till sin rätte ägare.

En tjänst som godisjätten belönade med sex påsar godis. ”Snålt”, tyckte Anouar G. Det tycker faktiskt Dagens PS också.

Mer om Haribos snaskiga hittelön läser du här!

Att även fish and chips är av stort allmänintresse visade sig i maj i år, då Storbritanniens klassiska anrättning hängde löst som ett resultat av inflation och stigande råvarukostnader. En nyhet som blev Weekends femte mest lästa artikel i år.

ANNONS
ANNONS

Läs gärna mer om fish and chips här!

Weekend
Vem hade kunnat ana att fish and chips skulle väcka så mycket känslor? (Foto: TT)

Älskad gris

Ännu en vinnare på listan över mest lästa artiklar i år är förstås julskinkan. En kär gris som du som läsare verkligen älskar att läsa om.

I år blev det Garants kokta julskinka med svål som sopade banan i alla tester. Övriga grisar på topplistan kan du läsa mer om här!

Med denna slutknorr vill vi som arbetar med Weekend tacka dig för ett fantastiskt 2022 och önska dig ett riktigt gott nytt år. Varför inte med champagnen som varit bäst i alla tester i glaset?

Läs även: Nyordslistan 2022: Tjugo ord att lägga på minnet [Dagens PS]