Superyachten Flying Fox hade beslagtagits men lämnade i dagarna Dominikanska republiken med en okänd destination – nu är den ”försvunnen”. 

ANNONS

Nyhetssajten Dominican Today rapporterar att lokala myndigheter för tre veckor sedan beslagtog den 136 meter långa superyachten Flying Fox med misstankar om att yachten använts för vapensmuggling.

Enligt Hamnen.se finns det uppgifter på att Flying Fox tillhör den ryska miljardären Dmitry Kamenshchik, som äger Domodedovos internationella flygplats i Moskva. Ägandeförhållandena är dock oklara, vilket är som det brukar med ryska oligarker. Även Amazon-grundaren Jeff Bezos har ryktats äga yachten.

Den har den senaste månaden legat i Port Don Diego i huvudstaden Santo Domingo, men för några dagar sedan lämnade fartyget hamnen i Dominikanska republiken med okänd destination.

Var den befinner sig nu vet man inte – Hamnen.se benämner superyachten som ”försvunnen” och på sajten Marine Traffic som spårar båtar är den senaste positionen från den 24 april strax norr om Dominikanska republiken. Nu står Flying Fox som ”Vessel is Out-of-Range” utan någon färdplan. Det enda som är angivet är ankomstdatum vilket sägs vara den 13 maj klockan 08.

Flying Fox är världens största charteryacht, och den kostar minst 3,5 miljoner dollar i veckan att hyra, och då tillkommer kostnader för mat, bränsle och allt annat som krävs för en tillvaro i lyx till havs. Beyoncé och Jay-Z är bland de som tidigare hyrt superyachten.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ryskägd lyxyacht strandad i Norge: ”Varför ska vi hjälpa dem? De kan ro hem” [Dagens PS]