Nästa vecka sällar sig restaurang Chez Jolie till Nybrogatans krogtäta kvarter. Ett franskinspirerat krypin med förkärlek till hantverksmat och goda viner, enligt kocken Mikael Einarsson.

ANNONS

För alla som inte har koll på sin skolfranska kan vi berätta att Chez Jolie betyder hemma hos Jolie. Det är också ett namn som betyder mycket för kocken och krögaren Mikael Einarsson, som närmast kommer från Björn Frantzéns flaggskepp Brasserie Astoria. Som stolt förälder till två söner har namnet Jolie hittills förblivit oanvänt.

“Äntligen får jag döpa något som är mig kärt till Jolie. Ett namn som varit med en tid men som inte kommit till användning då livet överraskar”, säger Einarsson i ett pressmeddelande.

Chez Jolie
Kocken och krögaren Mikael Einarsson kommer närmast från Björn Frantzéns Bistro Astroria där han varit kökschef. (Bild: Johannes Maxweller/Stureplansgruppen)

Chez Jolie står även för franska viner av hög kvalitet och lantlig rustik mat i lyxigt bistroformat.

“Vi kommer servera min tolkning av det franska kökets exklusivaste smaker. Där råvarorna ibland får tala sitt unika tydliga språk och ibland förädlas de med ett gediget hantverk”, säger Einarsson.

Chez Jolie öppnar den 17 oktober på Ingmar Bergmans gata 2. Boka ditt bord och läs mer här!

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om krogar, mat och vin? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även: Topplistan: Stockholms tio bästa klassiska krogar [Dagens PS]