Vad har snabba bilar och whisky gemensamt? Svaret är en hel del sedan whiskytillverkaren Jack Daniels i veckan tillkännagivit att de från och med nästa år ger sig in i Formel 1 och sponsrar McLarens stall, skriver Robb Report. 

ANNONS

Det var under tisdagen som den amerikanska whiskyjätten Jack Daniels tillkännagav att de från och med 2023 går in som stolt sponsor i det brittiska Formel 1-stallet McLaren.

Ett samarbete som sker i en tid då Formel 1 formligen blomstrar tack vare framgångsfaktorer som Netflix streamingsuccé ”Drive to Survive” och ett nytt sändningsavtal värt miljoner dollar, skriver Robb Report.

Attraktiv arena med yngre publik

Formel 1 har även upplevt en 53-procentig ökning av tittare under 2022 jämfört med föregående år, vilket gör det till en mycket attraktiv arena för Jack Daniels. Det lockar samtidigt en yngre publik till varumärket.

”Som varumärke är vi ute efter att förbli relevanta för nästa generation av konsumenter och letar alltid efter relevanta plattformar att samarbeta med och därför presenterar McLaren och Formel 1 en helt briljant och oöverträffad global plattform för att verkligen förstärka närvaron av Jack Daniels”, säger Sophia Angelis, Senior Vice President på Jack Daniels.

Världens mest sålda whisky

Jack Daniels räknas i dag som världens mest bästsäljande whisky. Draghjälp som troligen kommer väl till pass för MacLaren när det gäller att synas på banan, vilket inte bör underskattas i Formel 1.

Av det skälet kommer McLarens bilar från och med årsskiftet att prydas med Old No. 7. Så även förarnas racingdräkter och stallteamets hjälmar.

Jack Daniels
Mclarenföraren Daniel Ricciardo under förra helgens tävlingar i Monza. (Bild; TT)

Diskades 2007

McLaren Racing grundades av Nya Zeelands racerförare nummer ett, Bruce McLaren 1963. Sedan dess har stallet vunnit världsmästerskapet i Formel 1 tjugo gånger och kammat hem mer än hundra grand prix.

På senare tid har det gått både uppför och nedför för racingstallet, som bland annat diskvalificerades 2007 för att otillbörligen ha använt sig av teknisk data från det konkurrerande stallet Ferrari.

Det senaste året har även präglats av turerna kring Daniel Ricciardo, som i augusti i år meddelade att han avbryter sitt kontrakt med McLaren i förtid.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Whiskyn som får korken att poppa ur flaskan [Dagens PS]

Läs även: Körglädjen och törsten tillbaka i Formel 1 [Dagens PS]

Läs även: Formel 1-stjärna lanserar vin i USA [Dagens PS]