Drömmer du om en riktigt fin vinkällare? Tillåt oss toppa det med en exklusiv villa på 3700 kvadrat med privat vingård och Zinfandeldruvor. Platsen är Sedona i Arizona, USA och prislappen 19,4 miljoner dollar, motsvarande 203 miljoner kronor, skriver Robb Report.

ANNONS

Vem behöver egentligen Napa Valley om man kan kan njuta av en alldeles egen vinregion? Det och mycket mer kan Eagle Mountain Ranch i Sedona, Arizona i USA erbjuda.

Här väntar inte mindre än 57 hektar och en lyxig villa i toskansk stil från 2006. Framförallt en bakgård som rymmer ett sextiotal vinrankor med blivande Zinfandelvin.

Huvudbyggnaden är förstås spektakulär i sig med sina 3 700 kvadratmeter fördelat på tre sovrum, fyra badrum, matsal och salong, för att nämna delar av innehållet. Lägg till det en intagande vy över Sedonas röda klippor och nationalparken Coconino National Forest.

Sedona
Intagande pool med tillhörande dekor i toskansk stil. (Bild: RE/MAX Sedona)
Sedona
Förtrollande omgivning med röda klippor och oändlig natur. (Bild: RE/MAX Sedona)
Sedona
En av flera magiska platser att njuta ett glas vin på. (Bild: RE/MAX Sedona)

Köpte åtta omgivande tomter

Bakom Eagle Mountain Ranch står Randy Lyman som köpte fastigheten 2015. Då för 3,8 miljoner dollar, motsvarande 38 miljoner. En investering som sedan dess utökats med ett förvärv av åtta omgivande tomter i takt med att dalen utvecklats.

På senare år har Lyman även lagt närmare 1 miljon dollar, motsvarande 10 miljoner kronor på att renovera huvudbyggnaden till perfektion. Som ett led i det lämnar även tomten få saker att önska med prunkande fruktträd, en vacker damm och reflekterande pool.

Nu ligger hela härligheten ute till försäljning för 19,4 miljoner dollar, motsvarande 203 miljoner kronor, med potential att bli den dyraste bostadsaffären i Sedonas historia, skriver Robb Report. Ögongodis för arkitekter och vinkännare är det oavsett.

ANNONS
ANNONS
Sedona
Husets interiör har renoverats för omkring 10 miljoner under det senaste året. (Bild: RE/MAX Sedona)
Sedona
Storstilad och rustik matsal. (Bild: RE/MAX Sedona)
Sedona
Eagle Mountain Ranch har potential att bli den dyraste bostadsförsäljningen i Sedonas historia. (Bild: RE/MAX Sedona)

Läs även: Månen nästa när Dubai storsatsar [Dagens PS]

Läs även: Veckans klipp: Engelsk vingård för 18 miljoner [Dagens PS]