Funderar du på att sadla om till vinmakare? Då kan Sealwood Cottage Farm vara precis vad du väntat på. Ett charmigt objekt på den engelska landsbygden som rymmer en vingård på 1,6 hektar, skriver Decanter. 

ANNONS

I brittiska Derbyshire väntar Sealwood Cottage Farm. En egendom som tillgodoser både hus och vindrömmar och nu söker en ny ägare.

Här åtnjuter du en lika lugn som stillsam tillvaro i ett hus på fem rum inrett i traditionell, brittisk stil och ägor om totalt 8,68 hektar, inklusive en vingård på
1, 6 hektar.

Den senare etablerad av de nuvarande ägarna John och Elisabeth Goodall, som inspirerade av vinlandet Tyskland planterade de omkring 4000 vinstockarna under 2008.

Detta sedan paret upplevde att den sandiga jordmånen i mångt och mycket påminde om den de hade på Sealwood Cottage Farm. Två år senare såg den första vinskörden och 820 flaskor rött dagens ljus.

vingård
Huset är traditionellt inrett och rymmer fem rum. (Bild: Fisher German)

Arrangerar rundturer på vingården

I dag producerar gården omkring 13 000 flaskor rött, vitt och mousserande årligen från druvor som Rondo, Solaris, Regent och Ortega.

Vinet distribueras via gårdsbutiker, matfestivaler och den egna hemsidan. Utöver det marknadsför paret även produkterna med vinprovningar och rundturer på gården. Expertis som de mer än gärna delar med sig av till vingårdens blivande ägare, skriver Decanter. 

vingård
På gården odlas druvor som Rondo, Solaris, Regent och Ortega. (Bild: Fisher German)
vingård
Charmigt vardagsrum i brittisk stil. (Bild: Fisher German)
vingård
En ombonad plats som infriar både vin- och husdrömmar. (Bild: Fisher German)

Uppsving för brittisk vinproduktion

För visst krävs det både hårt arbete och förkunskaper för den som överväger att förvärva en vingård, liksom god planering och långsiktiga investeringar.

Med det sagt har brittisk vinproduktion upplevt ett uppsving under de senaste decennierna. En trend som väntas hålla i sig även framöver, enligt en färsk studie på temat odlingstemperaturer.

Om detta låter som en framtid för dig ligger riktpriset för Sealwood Cottage Farm just nu på 1,4 miljoner pund, motsvarande närmare 18 miljoner kronor, enligt mäklaren.

ANNONS
ANNONS

Mer information om Sealwood Cottage Farm hittar du här!

Läs även: Oväntad ökning på brittiska huspriser [Dagens PS]

Läs även: Tjeckisk miljardär köper slott för 462 miljoner [Dagens PS]