Att fånga månen kan vara lättare än du tror. Åtminstone om du tar dig till Dubai där en månformad resort i miljardklassen håller på att ta form, skriver Robb Report. 

ANNONS

Pengar brukar inte vara ett problem i Dubai. Ett monsterprojekt som har som främsta mål att efterlikna månen är således en lätt match att infria, trots en budget som är allt annat än modest. Varför? För att det går, skriver Robb Report.

Med projektet som går under namnet ”Moon Dubai” är planen i alla fall att ta ner månen till dem som har råd.

Nöjespalats för 2,5 miljoner besökare

Bakom den gigantiska resorten står det kanadensiska arkitektföretaget Moon World Resorts som hoppas att ”Moon Dubai” ska inge en känsla av att befinna sig på eller nära månens yta.

Till detta kommer exklusiva boutiquebostäder som döljer sig i den spektakulära och skivformade huvudbyggnaden och ger köparen tillgång till en lika påkostad medlemsklubb.

Prislapp på 50 miljarder kronor

Som gäst på ”Moon Dubai” ska du även kunna njuta av nattklubb, lounge och spa, liksom en intern färdtjänst eller så kallad ”moon shuttle”, som skjutsar dig runt på det vidsträckta området som väntas rymma 2,5 miljoner besökare.

Lägg till det restauranger, butiker och annan förströelse för miljardärer och bilden är komplett. Så även prislappen på 5 miljarder, motsvarande 50 miljarder kronor.

Framtidens främsta turistmål

Långsiktigt är målet med den månlika resorten också att den ska locka rymdorganisationer och astronauter och fungera som ett nav för deras projekt.

Framförallt är förhoppningen att ”Moon Dubai” ska bli framtidens främsta och tyngsta turistmål i Dubai och fördubbla turismen. Det kommer i sin tur göra gott för Förenade Arabemiratens ekonomi och generera i arbetstillfällen.

ANNONS
ANNONS

Gör dig redo för en moonwalk.

Läs även: Handplockat från Cannes Yachting Festival [Dagens PS]

Läs även: Saudiarabien satsar biljoner på turism [Dagens PS]