Veckans röda heter Prima Festa och kommer i en lika färgglad som klimatsmart förpackning. En sprudlande och energisk bekantskap från soliga Sicilien som från och med nu är en del av Systembolagets fasta sortiment.

ANNONS

Att dricka vin på pet-flaska har inte alltid haft en renodlat positiv klang, men faktum är att allt fler producenter och konsumenter börjar se klimatnyttan i att välja just pet-flaska. Utöver miljövinsterna är pet-viner dessutom praktiska rent logistiskt, vilket gör dem attraktiva i både picnic-korgen och på weekendresan.

Ett bra exempel på detta är Prima Festa, som till ett pris av 99 kronor också är mycket prisvärd. Gjord på den trendiga druvan Nerello Mascalese är det ett rött vin med mycket karaktär och väl avrundade tanniner.

Bakom vinet står producenten Famiglia Piccini som framställt vin sedan 1882 och har sin kärnverksamhet i hjärtat av Chianti.

För tankarna till Sicilien

Prima Festa har en rödfruktig och örtig doft med inslag av jordgubbar, blodapelsin och lakrits. Smaken är frisk och medelfyllig. I eftersmaken finns även mineraler som för tankarna till Siciliens salta, men milda vindar.

Så är vinet också en hyllning till Sicilien, vilket den festliga etiketten skvallrar om. En fascinerande och livfull ö med förtrollande städer och en rik mat- och vinkultur som alltjämt lockar turister från hela världen.

Prima Festa plockar du fram när du vill fira. Stort som smått. Det är även ett utmärkt vin att servera till plockmat, buffé eller fredagsmys.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Sommelieren: ”Mörk choklad och rött vin är ett jäkla påfund” [Dagens PS]

Läs även: Veckans klipp: Engelsk vingård för 18 miljoner [Dagens PS]