Trenden med kändisviner verkar aldrig ta slut. Nu har du chansen att prova vin virtuellt med Sarah Jessica Parker, kanske mest känd för sin roll i HBO-serien Sex and the City.

ANNONS

Sarah Jessica Parker lanserar ett rosévin som uppföljare till det vita vin hon tidigare släppt. I samband med den nya lanseringen erbjuds vi att delta i en virtuell provning tillsammans med filmstjärnan. Det kan dock vara knepigt att hinna få tag på en flaska, då vinerna ännu inte finns i Sverige.

Evenemanget äger rum på onsdag den 27 maj mellan 11:00-11:30 (NZT). Då Nya Zeeland ligger 10 timmar före Sverige, blir det en lite udda tid för oss att prova vin på. För den som ändå är nyfiken går det bra att titta i efterhand, förutsatt att man anmält sig.

Sarah Jessica Parker följer upp sin vita succé med ett nylanserat rosévin - Invivo X, SJP. (Foto: Invivo & Co)
Sarah Jessica Parker följer upp sin vita succé med ett nylanserat rosévin – Invivo X, SJP. (Foto: Invivo & Co)

Den här gången har Sarah Jessica Parker, tillsammans med nya zeeländska vinfirman Invivo, valt ut en blend bland sydfranska roséviner. Invivo har tidigare arbetat fram en serie viner med brittiske talkshow-värden Graham Norton.

Jag har tidigare skrivit om kändisviner som fenomen, och är väl milt uttryckt inte så begeistrad i majoriteten av kändisvinerna som finns tillgängliga på Systembolaget. Då jag ännu inte haft möjlighet att prova dem, vet jag inte hur det förhåller sig med Sarah Jessica Parkers viner.

Däremot har vintidningen Wine Spectator provat den prisbelönade Sauvignon Blanc Marlborough X, SJP som tidigare lanserats – och gav den höga 90 poäng. I samma tidning berättar filmstjärnan om hur arbetet med att ta fram rosévinet gick till.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Bli vinexpert på 90 minuter