I tider av social distansering och lockdown erbjuds flera sätt att lära sig mer om vin över nätet. Vi tipsar om hur du kan delta i virtuella vinprovningar ledda av en världsberömd vinmakare. Har du 90 minuter över och vill bli en riktig expert på Bourgogneviner? Så här gör du.

ANNONS

Vinfirman Ornellaia räknas till Italiens främsta. Deras Super Tuscan-viner brukar vara topprankade av världens vinjournalister. Nu har du chansen att delta i en serie virtuella provningar med chefsvinmakare Axel Heinz, kallat Ornellaia Wine & Talks. 

Varje tisdag i april streamas provningarna via Instagram Live och WeChat Live, både på italienska (15:00) och engelska (18:00). Sändningarna ska även gå att se i efterhand. Temat kommande tisdag 28 april är en personlig betraktelse av Axel Heinz där han avslöjar sina tre drömårgångar från Ornellaia.

Bourgogneexpert på 90 minuter

Vill du verkligen imponera med dina vinkunskaper vid nästa middagsbjudning? Ägna 90 minuter åt en e-kurs som anordnas av BIVB (Bureau Interprofessionel des Vins de Bourgogne) med titeln ”Upptäck vinerna från Bourgogne.” Den består av 4 moduler plus ett quiz och kan även laddas ner offline. 

Kursen har en professionell inriktning och var ursprungligen riktad till vinbranschen. Den täcker ämnen som druvsorter, appellationer, hur man provar vin och vilka maträtter som matchar vinerna bäst.

Upptäck vinerna från Bourgogne” är numera öppen för alla som vill lära sig mer om vinerna från Bourgogne. Den är både underhållande och lärorik – dessutom helt gratis.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Superfynd under hundralappen – Veckans vinfynd