Vad hoppas du på att tomten ska komma med i år? Om svaret är hårda paket, champagne och glamour, kan kanske en flaska Cuvée Karma 2016 och en äkta diamant göra tricket?

ANNONS

Tusen flaskor. Mer än så finns det inte tillgå för den som törstar efter bubbel och glitter.

Vi talar förstås om Cuvée Karma av årgång 2016, som under 2021 lanserades med ambitionen att bli ”världens vackraste flaska champagne”.

Champagne
Bakom Cuvée Karma står champagnetillverkaren Victor & Charles. (Foto: Victor & Charles)

Champagne, roséguld och en äkta diamant

Bakom den exklusiva och påkostade utgåvan står champagnetillverkaren Victor & Charles och dess ägare Filip Mertens som knappast sparat på kostnaderna för att skapa en champagne utöver det vanliga, skriver The Drinks Business.

Varje flaska Cuvée Karma är prydd med roséguld som rymmer en äkta diamant. Flaskan åtföljs även av ett ID-certifikat utfärdat av High Council of Diamonds.

En lyxförpackning som Cuvée Karma prisats för tidigare i år vid Pentawards, där vinet vann brons i premiumkategorin för lyxviner och champagne och därmed sällade sig till bubbeljättar som Dom Pérignon och Veuve Cliquot.

Champagne
En stjärna av roséguld bär på en äkta diamant.. (Foto: Victor & Charles)

Unik blandning som åldras väl

Måhända hade diamanterna ett finger med i spelet? Så har champagneproducenten också sina rötter i Antwerpen, en av världens främsta diamanthuvudstäder som rymmer både diamanthandlare och exklusiva smyckeshus.

Chamapagne
En smäcker flaska med ett innehåll som håller för lagring i minst tio år. (Foto: Victor & Charles)

Att Cuvée Karma vänder sig till en initierad och exklusiv kundkrets råder det således ingen tvekan om. En flaska av den vackra utgåvan betingar följaktligen ett pris på 575 euro, motsvarande omkring 6 273 kronor, skriver The Drinks Business.

Då ingår utöver ovan nämnda diamanter en unik blandning på Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. En mix som enligt tillverkaren åldras väl i minst tio år, för den som inte poppar korken direkt på julafton.

ANNONS
ANNONS

För visst har du väl varit snäll i år?

Vill du läsa mer om mat och vin? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Läs även:Så mycket kostar världens dyraste varmkorv [Dagens PS]