Få saker slår en riktigt bra varmkorv med bröd. Den allra dyraste korven av alla hittar du just nu i Luzern i Schweiz. Här på en exklusiv julmarknad serveras korv gjord på japanskt kobe-biff toppad med vit Alba-tryffel. Prislappen? Hisnande. 

ANNONS

Att köttpriserna i Schweiz generellt är högre än resten av Europa är ingen hemlighet. En helt vanlig varmkorv betingar normalt ett pris på omkring 10 franc, motsvarande ungefär 112  kronor.

Det gör att många schweizare i dag väljer att handla matvaror utanför landets gränser i hopp om att komma över billigare livsmedel där.  De höga livsmedelskostnaderna har i vissa fall även lett till smuggling, skriver Bloomberg. 

varmkorv
Bakom den rekorddyra varmkorven står ett litet företag företag i Zürich. (Foto: Twitter/Blick)

Kobe-biff, tryffel och guldpläterad peppar

En så spektakulär varmkorv som den som serveras på julmarknaden i Luzern i Schweiz i år, sticker således ut av flera skäl.

Här kan nämligen årets besökare njuta av en korv bestående av exklusiv kobe-biff, serverad i ett saffransbröd som toppats med vit Alba-tryffel, champagnekorn och guldpläterade pepparkorn.

En delikatess som korvsugna besökare kommer över till ett pris av 250 schweiziska franc, vill motsvarar omkring 262 dollar, eller rekordhöga 2 800 kronor.

Bakom den påkostade korven står ett lite företag i Zürich, som främst besöker marknader likt den i Luzern, enligt tidningen Blick.

ANNONS
ANNONS

Bra att veta är att korven bara görs på beställning och att den genomsnittliga väntetiden ligger på fyrtio minuter, skriver Bloomberg. Ät med andakt.

Läs även: Topplistan – De tio bästa röda boxvinerna [Dagens PS]