Vad får du om du korsar en finsk Formel 1-förare med en australiensisk elitcyklist? Svaret är den helt nya ginen O/\TH – ett samarbete mellan Valtteri Bottas och Tiffany Cromwell.

ANNONS

Den finska Formel 1-legendaren Valtteri Bottas och den australiensiska olympiska cyklisten Tiffany Cromwell är båda världsberömda för sina enastående idrottsprestationer. Vad alla kanske inte känner till är att de dessutom delar en passion för varandra och gin.

Som ett led i det lanserar paret nu O/\TH Gin, baserat på en familjetradition enligt ett unikt recept som destillerats med hjälp av en ny, innovativ teknik.

gin
Valtteri Bottas och Tiffany Cromwell delar en passion för gin. (Bild: Oath Gin)

Havre och äpple

Metoden för att framställa O/\TH Gin bygger på en enbärsbaserad bas som smaksatts med vakuumdestillerad havre och äppelskal. En kombination av tre olika destillat som resulterar i en unik blommig, kryddig och fruktig gin som toppats med en lätt ton av pinje.

Alla naturliga ingredienser som varsamt omvandlats till sin renaste form, vilket lämnar en mjuk och rund smak.

O/\TH Gin är även framställt utan socker vilket ger en glutenfri och keto-vänlig produkt, som passar lika fint i en gin tonic eller negroni som att avnjutas ren.

”Ginbasen är ett urval av botaniska produkter, till exempel havre och enbär. Äppelskal ger en sista, distinkt touch”, säger Cromwell.

Lika delar ”sisu” och ”true grit”

Idén till receptet har hämtats från Bottas familjefarm i Finland och havren som växer där, liksom de berömda Adelaide-odlade äpplena nära Tiffanys hemstad Stirling, i Australien.

Med O/\TH Gin hoppas de båda idrottsstjärnorna kunna inspirera likasinnade att uppnå sina drömmar, både på och utanför idrottsarenan. Drycken är också en hommage till deras ursprung och familjetraditioner. Lägg till det en gnutta ”finskt sisu” och en gnutta australiensisk ”true grit” och drinken är färdig.

”O/\TH hyllar de löften vi ger oss själva, våra nära och kära och vårt hemland”, säger Bottas.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Körglädjen och törsten tillbaka i Formel 1 [Dagens PS]

Läs även: F1: Drive to survive klart för två säsonger till [Dagens PS]

Läs även: Volkswagens vd bekräftar: Audi och Porsche till F1[Dagens PS]