Volkswagen-koncernens premiummärken Audi och Porsche kommer att satsa på F1, bekräftar Volkswagen Groups vd Herbert Diess.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare rapporterat försöker Volkswagen-märkena Audi och Porsche ta sig in i Formel 1. Det bekräftas nu av koncernens vd Herbert Deiss. 

Diskussioner i styrelsen om de två märkenas planer hade skapat vissa splittringar, sa Diess vid ett evenemang i Wolfsburg, där VW har sitt huvudkontor, enligt Automotive News Europe.

Argumentet som säkrade F1-framtiden för Audi och Porsche var att de skulle dra in mer pengar till gruppen med ett F1-åtagande än utan ett, säger han enligt sajten.

”Du får bara slut på argument”, säger Herbert Deiss, enligt Automotive News Europe.

”Enligt båda premiummärkena är Formel 1 den viktigaste hävstången för att öka varumärkets värde. Med planerna på en större närvaro i Kina och USA kommer attraktionen som det största motorracingspektaklet bara att växa”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Både Audi och Porsche ska ha börjat arbeta med F1-motorer. Audi vill köpa den brittiska biltillverkaren McLaren för att få tillgång till dess F1-platser, och Porsche siktar på ett framtida samarbete med Red Bull. Båda märkena siktar på att göra sin entré i F1 2026, enligt Automotive News Europe.

Läs även: De tio bästa Formel 1-förarna genom tiderna [Dagens PS]