F1 ger i dag glädjebesked till alla fans av Drive to survive. Netflix och Formel 1 gör (åtminstone) två säsonger till av den populära serien.

ANNONS

Drive to survive kommer tillbaka! Den populära Formel 1-serien har förnyats av Netflix för 2022 och 2023, berättar formula1.com.

Serien har blivit mer och mer populär, och den senaste säsongen, säsong fyra, har slagit publikrekord och legat på topp 10-listan i 56 länder. Serien följer stall och förare bakom kulisserna, och publiken får följa hur förare och team förbereder sig inför säsongen – och vad som händer när racingen väl är i gång.

Breddat publiken för F1

Drive to survive har gjort Formel 1 populärt bland en mycket bredare publik än tidigare.  Att följa förare och stall bakom kulisserna har gjort den högteknologiska F1-världen mer tillgänglig också för människor som inte tidigare varit F1-fans.

”Succén för Drive to survive beror på de fantastiska karaktärerna”, säger Paul Martin, en av seriens producenter till formula1.com. För att kunna bli en Formel 1-förare, en av de 20 bästa förarna i världen, måste du ha någonting i din personlighet,  en Lewis Hamilton eller en Daniel Ricciardo, de är alla olika, de är alla väldigt komplexa på sitt eget sätt, och de hanterar alla pressen på sitt eget sätt.”

Verstappen hoppar av

En fantastisk karaktär som inte kommer att vara med är regerande mästaren, Max Verstappen, Red Bull. Han är nämligen den ende föraren som vägrar att låta sig intervjuas. Det beror på att han tycker att producenterna hittar på rivaliteter och överdriver incidenter, enligt New York Times.

F1: Drive to survive klart för två säsongen till
Red Bull-föraren och försvarande mästaren Max Verstappen ställer inte upp på intervjuer för serien. Foto: TT

”Jag är en kille med fötterna på jorden, och jag vill att det ska handla om fakta och inte överdrifter”, säger han till tidningen. ”Jag förstår förstås att det måste vara så för Netflix. Det är bara inte min grej.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Så fick bolagsjättarna USA att älska Formel 1 [Dagens PS]

Läs även: Volkswagens vd bekräftar: Audi och Porsche till F1 [Dagens PS]