Dagens PS

Brad Pitt lanserar hudvård gjord på druvrester

Brad Pitt
Hollywoodskådisen Brad Pitt har många strängar på sin lyra och lanserar nu hudkräm. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 26 sep. 2022Publicerad: 26 sep. 2022

Går det att förena len hud med vintillverkning? Svaret är ja om du frågar allas vår hollywoodhunk Brad Pitt. Nu lanserar han en hudvårdsserie gjord på ingredienser från vingården Château de Beaucastel i Rhônedalen, skriver Decanter. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Brad Pitt är skådespelaren med många strängar på sin lyra. Under förra veckan dök han upp på Sara Hildéns konstmuseum i Tammerfors. Där debuterade han som konstnär och visade upp en samling glasskulpturer och bronskistor, skriver SVT.

Ett projekt som enligt Pitt själv bottnar i självreflektion och behandlar hans misslyckade relationer.

“Vad har jag gjort fel? Var jag medskyldig?” sade skådespelaren då, enligt SVT.

Huruvida skådespelarens senaste projekt givit upphov till liknande själssökande framgår inte, men klart är att en nya hudvårdsserien “Le Domaine Skincare” har sina rötter i Rhônedalen och är besläktad med vintillverkning.

Imiterar naturens organiska kretslopp

Bakom produkterna står den franska vingården Château de Beaucastel i Rhônedalen och familjen Perrin. Till “Le Domaine Skincare” används nämligen det organiska material som blir kvar efter att druvorna vid vintillverkning pressats. En restprodukt som nu kan återvinnas, enligt Pitt.

“I naturen finns det inget begrepp om avfall. Varje kasserad sak blir näring för en annan”, säger han.

Av det skälet har hänsyn tagits kring produkternas förpackning som består av återvinningsbara glasflaskor och burkar, liksom proppar av ek från resterna av vingårdens vinfat.

Målet med serien som rymmer såväl serum och kräm som en en rengöringsemulsion, är att “imitera naturens organiska kretslopp” för att fånga “dess ursprungliga skönhet” och samtidigt bromsa effekterna av åldrande, skriver Decanter. 

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Köpte vingård med Angelina Jolie

En affärsidé som faktiskt inte ligger allt för långt ifrån Pitts andra affärsprojekt. 2011 köpte Pitt tillsammans med sin exfru Angelina Jolie vingården Château Miraval i Provence för 67 miljoner dollar, motsvarande 758 miljoner kronor.

I samband med detta introducerades Pitt för familjen Perrin, som sedan dess tillverkat Château Miravals populära roséviner. Till sin hjälp har familjen Perrin även haft Pierre-Louis Teissedre, professor vid University of Bordeaux och professor Nicolas Lévy, som förestår bioteknikföretaget ProGeLife.

Brad Pitt

Brad Pitt tillsammans med delar av familjen Perrin. (Bild: Le Domaine Skincare)

Skilsmässa och stämningar

Sammantaget en riktig solskenshistoria för alla inblandade, hade det inte varit för att Pitt och Jolie gått skilda vägar.

En skilsmässa skapade smolk i bägaren och ledde till att Pitt i februari stämde Jolie för att olovligen ha sålt sina aktier i Miraval till Stoli Group och den ryska miljardären Yuri Shefler.

ANNONS

Jolie stämde i sin tur Pitt på 2,5 miljarder för att avsiktligt ha försökt sabotera för hennes affärer och devalvera Miraval. Något som Dagens PS tidigare rapporterat om och fortsätter följa i takt med att de juridiska turerna utvecklas.

“Le Domaine Skincare” kommer att lanseras i oktober i Frankrike, Storbritannien, Italien, Tyskland, Schweiz, Benelux och USA.

Priserna kommer att ligga på omkring 60 till 290 pund, motsvarande 700 respektive 3 500 kronor, för en burk med rengöringsemulsion eller serum.

Läs även: Angelina Jolie stämmer Brad Pitt på 2,5 miljarder

Läs även: Brad Pitt köper slott för 400 miljoner kronor

 

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS