Superstjärnan Brad Pitt kan tydligen inte få för många bostäder. Nu har han gått och köpt ett slott i Carmel, Kalifornien, för en rekordsumma.

ANNONS

Skådespelaren Brad Pitt är redan ägare till ett slott i Frankrike, men efter skilsmässan från Angelina Jolie äger de hälften var. Kanske var det därför han kände för att köpa sig ett eget på hemmaplan?

Enligt Wall Street Journal som var först med nyheten, menar mäklare att summan är den högsta någonsin för en fastighet i området. Och det är inte lite pengar det rör sig om – hela 40 miljoner dollar ska stjärnan ha betalat, det vill säga cirka 400 miljoner kronor.

Högt uppe på en klippa i Carmel Higlands tronar slottet, ritat av den legendariska arkitektfirman Greene and Greene 1918. Slottet är byggt av granit och sandsten från trakten, och ser nästan ut vara inbyggt i berget. 

Brad Pitt
DL James House ligger högt över havet i Carmel Highlands (Foto: Wiki Commons)

En häftig historia

Det är inte vilken byggnad som helst Pitt tar över. Här har stjärnor som Joan Didion och Charlie Chaplin spenderat tid skriver WMagazine. 

Men husets första ägare var den förmögne affärsmannen Daniel Lewis ”DL” James.

ANNONS
ANNONS

Hans son, James Jr tog över slottet efter sin far, men delade inte samma intresse för affärer. Istället ägnade han sig åt kreativa sysslor, och blev god vän med ovan nämnda stjärnor.

En pikant detalj är att familjen Lewis var släkt med  brottslingen och revolvermannen, Jesse James och dennes bror Frank, kusiner till James Sr. Kopplingen till en av de mest ökände brottslingarna i Amerika är dock inget familjen ville kännas vid.

På äldre dar blev han själv en framstående författare och skrev böcker under pseudonymen ”Danny Santiago”.

Efter James Jr död bodde hans änka kvar fram till sin egen död 1998. 1999 köptes fastigheten  av ett holdingbolag med anknytning till den förmögne finansmannen Joe Richie, som gick bort tidigare i år.

En ungkarlslya

På premiären av sin nya film Bullet Train i Los Angeles, kommenterade stjärnan själv sitt nya köp under en intervju med den amerikanska TV-kanalen Extra.

ANNONS
ANNONS

”Jag antar att jag är [en ungkarl],” sade Pitt. ”Det är en lya. Varför inte…? Det är en plats jag har varit kär i sedan 90-talet och det var en underbar ägare… Möjligheten dök upp och jag kunde inte låta bli.”

Det är nog inte många andra som skulle kalla det så kallade DL James House för en ungkarlslya, men är man filmstjärna och har råd, varför inte?

Läs även: Miljardärens lyxpalats – betalade 1,1 miljarder [Dagens PS]