Skådespelerskan Angelina Jolie stämmer sin exmake Brad Pitt för stöld av det en gång gemensamma slottet och vinmärket Chateau Miraval, rapporterar The Daily Mail. 

ANNONS

Det var under tisdagen som Angelina Jolie via sitt före detta bolag Nouvel LLC  lämnade in en stämningsansökan mot exmaken Brad Pitt.

Enligt stämningsansökan på 250 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor, ska Pitt i hemlighet ha flyttat och förskingrat tillgångar från det gemensamma projektet Chateau Miraval för att snuva Jolie på vinsten.

Vedergällning för skilsmässan

Motivet ska enligt ansökan vara ekonomiskt, men anses även vara en slags ”vedergällning för skilsmässo- och vårdnadsförfarandet”. En illvilja som grundar sig på att Pitt aldrig kommit över separationen 2016 och medvetet försökt sabotera för Jolie sedan dess.

Målet med stämningsansökan är att återupprätta Jolies rättmätiga del i bolaget och ställa Pitt till svars för hans ”olagliga och illvilliga handlingar”. Hit hör Jolies försäljning av sin andel i företaget, där Brad Pitt enligt uppgift tvingade henne att gå med på orimliga villkor.

Enligt stämningen ska Pitt också ha vägrat att samarbeta med den nye delägaren, efter att Jolie sålt sin andel till dryckesföretaget Stoli Group.

Det franska slottet Miraval är just nu föremål för minst två stämningar. (Bild: TT)

Trettiofem rum och kök

Det sydfranska slottet Miraval förvärvades av Jolie och Pitt under 2008 till ett pris av 25 miljoner dollar. De kom då över trettiofem rum och kök, inklusive
1 300 hektar mark och vingårdar som fördelades enligt modellen sextio/fyrtio.

Under 2013 valde Pitt dock att efterskänka 10 procent till Jolie, vilket enligt stämningsansökan gjorde dem till jämlika ägare. Något som bestridits av Pitt i en annan stämningsansökan från juni i år, skriver The Daily Mail.

Brad Pitt bestrider Jolies anklagelser och menar att hon försöker tillfoga honom skada. (Bild: TT)

”Giftiga associationer och avsikter”

Enligt Pitt har Jolie aldrig tvingats till att sälja sin del, än mindre lurats på något. Hon har heller inte bidragit till Miravals framgångar utan tvärtom gjort sitt bästa för att försöka ”tillfoga honom [Pitt] skada”.

ANNONS
ANNONS

Han bemöter även anklagelserna som rör samarbetssvårigheterna med den nye ägaren med att Jolie försökt tvinga honom ”till partnerskap med en främling, och ännu värre, en främling med giftiga associationer och avsikter”.

Nu står ord mot ord i den infekterade konflikten som även innefattar parets sex gemensamma barn, vilka Jolie har vårdnaden om. Fortsättning lär följa kring de minst sagt bittra druvorna och vem som äger rätten till dem.

Läs även: Brad Pitt köper slott för 400 miljoner kronor [Dagens PS]