Dagens PS

Brad Pitt intar röda mattan i Cannes med premiumgin

Brad Pitt
"The Gardener Gin" är ett samarbete mellan Brad Pitt, familjen Perrin och Tom Nichol. (Foto: The Gardener Gin/Facebook)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 19 maj 2023Publicerad: 11 maj 2023

I en tid då Hollywood-hunkar inte sällan förknippas med vindunkar, tar skådespelaren och vinproducenten Brad Pitt nästa steg i karriären och lanserar sin första gin under filmfestivalen i Cannes.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Brad Pitt har gjort det igen. Efter några stormiga år som delvis inkluderat en infekterad juridisk fejd med exfrun Angelina Jolie om vingården Château Miraval, utökar stjärnan nu sitt cv med “The Gardener Gin”.

Ett premiumgin som tagits fram i samarbete med familjen Perrin som förestår den franska vingården Château de Beaucaste, och Tom Nichol.

Mästare på gin

Det senare en legend i destilleringskretsar som åtskilliga gånger utnämnts tills mästerdestillatör, och mottagit den prestigefyllda utmärkelsen “Lifetime Achievement Award” från Gin Guild.

Han ligger även bakom ett antal gin-samarbeten på senare tid och är delägare i destilleriet Harrogate Tipple, som bland annnat tagit fram en Downtown Abbey-gin, skriver The Drinks Business.

Visste du? Att Brad Pitt sedan ett antal år tillbaka är en del av nykterhetsrörelsen i Hollywood och en flitig förespråkare av AA. Mer om honom och andra nyktra kändisar läser du här!

Brad Pitt “The Gardener” väntas bjuda på en touch av den franska rivierans flärd och toner av såväl citrus och enbär som rosa grapefrukt. (Foto: The Gardener Gin/Facebook)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Hudvård på druvrester

Familjen Perrin är i sin tur vinfamiljen bakom den franska vingården Château de Beaucastel i Rhônedalen, som producerat viner med Brad Pitt sedan han förvärvade vingården Château Miraval i Provence under 2011. De är även delaktiga i hudvårdsserien ”Le Domaine Skincare”, gjord på druvrester, som lanserades i fjol.

Nu lämnar de dock druvorna därhän och ger sig in på klassisk gin tillsammans med Pitt och Nichol.

Missa inte: Årets lyckorus – sällsynt samling whisky på auktion

Gin för röda mattan

Med “The Gardener” är anslaget är klassiskt, med en touch av den franska rivierans flärd och toner av såväl citrus och enbär som rosa grapefrukt. Kanske även ett stänk av Hollywood?

En kombo som förhoppningsvis kommer att göra succé under filmfestivalen i Cannes nästa vecka, då ginet lanseras i samband med återöppnandet av anrika Carlton Hotel.

ANNONS

En i raden av premiärer för Brad Pitt, som utöver sina framgångar på vita duken, även stod bakom champagnen som serverades under Oscarsgalan 2022.

Vem sade att det inte går att förena nytta med nöje?

 

Vill du läsa mer om kändisar och vin? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Brad Pitt lanserar hudvård gjord på druvrester

Brad Pitt köper slott för 400 miljoner kronor

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS