Med ljusa kvällar och ljumma vindar har sommaren officiellt kommit. För dig som inte drar dig för ett glas rosé i solen eller en långlunch har vi samlat fem uteserveringar i innerstaden att räkna med i sommar.

ANNONS
Uteserveringar
Le Hibou. (Bild Stureplansgruppen)

1. Takromantik med franska vibbar – Le Hibou

För dig som vill värdesätter både utsikt och sydligare breddgrader rekommenderar vi Le Hibou, högst upp på Baknk Hotel. En elegant cocktailbar med en slående utsikt över Stockholms hustak som snarast för tankarna till en takterrass i Paris.

Här njuter du utan några svårigheter av såväl hantverkscocktails som svalkande viner och utvalda smårätter, men också ett stort antal alkoholfria alternativ.

Uteservering
Stureplan 1 (Bild Stureplansgruppen)

2. Granne med svampen – Stureplan 1

Den som arbetar i innerstaden behöver som väl är aldrig ta sig särskilt långt. Alldeles intill svampen, mitt på Stureplan ligger Stureplan 1. I år under trygg ledning av gänget bakom Sturebaren, mitt i gallerian, som även driver Senor Bob.

Här utlovas både god stämning och citypuls från lunchtid till sen kväll. På menyn hittar du utöver svalkande drycker somriga rätter som Räksallad och Ceasarsallad.

Uteserveringar
Röda Huset. (Bild Stureplansgruppen)

3. Hantverksdrinkar mitt i city- Röda Huset

För dig som minns 90-talsplågan och bokstavligen vill uppleva sommaren i city från en uteservering rekommenderar vi Röda Huset.

Här kan du från och med maj månad sippa på välgjorda signaturcocktails och äta lättare mellanrätter eller en pizza. En hantverksbar du inte vill missa i sommar som vågar ta ut svängarna.

Ute
Calle P. (Bild Stureplansgruppen)

4. Lummig klassiker – Calle P

I Berzelii Park hittar du lummiga Calle P. En riktig innerstadsklassiker som lämpar sig utmärkt för både långlunch, mingel och after work och står sig mot säsongens nykomlingar.

ANNONS
ANNONS

Här är stämningen alltid på topp oavsett vilken tid du anländer, hela sommaren. Närheten till Berns Salonger får du på köpet.

Uteservering
Supper. (Bild Stureplansgruppen)

5. Innergård med skön atmosfär – Supper Stockholm

Det bästa med uteserveringar är att de också kan placeras på innergårdar. På Suppers innergård, mitt i stan, njuter du av en lika intim som kontinental atmosfär medan du förkovrar dig i sydamerikanska smaker och färgglada cocktails.

Läs även: Mer vin och mindre sex för Sarah Jessica Parker [Dagens PS]