Här tipsar vi om tre röda fyndviner i Systembolagets ordinarie sortiment under hundra kronor. Vinerna är lite olika i stilen, men har det gemensamt att de smakar mycket mer än de kostar.

ANNONS

Jag erkänner att jag sällan dricker viner under hundralappen. Inte för att imponera på grannen, utan för att det är svårt att få ihop ett vin med den kvaliteten jag vill ha till det priset. Men ibland måste man gnugga sina smaklökar av förundran. 

För det är verkligen inte enkelt att skapa ett riktigt bra vin, även om det görs i små kvantiteter. Men det är en sann konst att konsekvent kunna producera stora volymer av vin och hålla en jämn och hög kvalitet.

Alla tre producenterna av de här fyndvinerna har lyckats med det – dessutom till ett förvånansvärt bra pris. Och det är ju inget självändamål att betala mer än man behöver.

Billigt i Sverige

Dessutom är alla tre vinerna relativt lågt prissatta i Sverige jämfört med andra länder. Exempelvis är riktpriset för Marqués de Cáceres Crianza 2016 nära 100 kronor mer per flaska i USA än i Sverige. Förutom tullar kan det bero på en mängd olika faktorer, men en välinformerad gissning är att importörerna i Sverige arbetar med låga marginaler på just de här vinerna.

Alla tre vinerna vi tipsar om här har vi lyft fram som Veckans vinfynd – klicka på länkarna så får du mer information om varje vin.

ANNONS
ANNONS

Marqués de Cáceres Crianza 2016

 Rioja, Spanien, Nr 2734, 89:-

Imponerande spanjor i välgjord, medelfyllig stil med fin ekton. Mångsidigt matvin.


Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2018

South Australia, Australien, Nr 6523, 99:-

Ett kraftpaket från Down Under med frukt, struktur och balans. Gärna till något grillat.

ANNONS
ANNONS

Sangre de Toro Reserva Organic 2015

Katalonien, Spanien, Nr 2686, 99:-

I bättre form än någonsin. Fruktigt, kryddigt och fylligt, lagom med ek. Till smakrika maträtter.


Läs mer: