Vägen mot en sundare livsstil: Så hittar du rätt

Uppdaterad: 25 aug. 2018Publicerad: 25 aug. 2018
Är du vilse i kost-djungeln? (Foto: TT)

En hälsosam kosthållning är A och O för en sund livsstil – och det behöver inte vara så komplicerat. Är magen i balans och mår bra kommer ofta fler positiva hälsoeffekter på köpet, som på sikt gynnar vardagslivet.

ANNONS
ANNONS

Rätt mat och sund kost kan vara en komplicerad värld med många fallgropar. Under sommaren har vi bjudit på riktiga supertips när det kommer till träning, kost och välmående. Nu har vi samlat våra bästa kostråd för att göra det hela lite enklare.

Slösa inte onödig energi på att haka på trendiga dieter, satsa på en hållbar och sund livsstil. Periodisk fasta är en av alla metoder, som inte alls är någon mirakelkur.

Ät mer havregryn, linfrön och mandlar för positiva effekter på sömn, skelett och huvudvärk. Läs mer om råvarorna som innehåller höga halter av magnesium, vilket sägs vara hälsosamt för våra kroppar.

Tillsätt aktiva bakterier i tarmfloran genom att äta mer yoghurt, som motverkar benskörhet och förbättrar matsmältningen. Men se upp för sockerfällorna! Läs om yoghurtens fördelar här.

Tänk att två av de främsta basvarorna i våra kök, potatis och lök, kan vara så nyttiga. Antioxidanter, fibrer och vitaminer är bara exempel på deras superkrafter. Läs mer om potatisens goda hälsoeffekter och lökens nyttiga fördelar.

Se upp för sockerbomberna i maten! Låt dig inte luras av fällorna i matbutiken – läs hela listan här.

Kan ett ägg om dagen leda till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar i framtiden? Ja! Läs mer om studien här.

Fyll ditt kylskåp med dessa råvaror så har du kommit en bra bit på vägen mot en sund livsstil. Addera dessa nyttigheter till dina matvanor istället för att utesluta vissa delar helt och hållet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS