Dagens PS

Hälsogurun: Största problemet för våra kroppar

Deepak Chopra
Deepak Chopra radar upp några saker som ska få oss att må bättre. (Foto: Deepak Chopra)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 30 okt. 2023Publicerad: 30 okt. 2023

Kände föreläsaren inom alternativ medicin, Deepak Chopra, har identifierat det största problemet för våra kroppar. Som väl är har han också råd att ge.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den amerikansk-indiska hälsoexperten Deepak Chopra menar att meditation, komedi och musik kan hjälpa dig att stressa av.

Just stress är en farlig ingrediens som kan göra oss sjuka menar Chopra, där den kan leda till kronisk inflammation, vilket i sin tur kan ge allvarliga hälsokonsekvenser.

“Stress, inflammation, depression, ångest och kronisk sjukdom hör ihop” uppgav han i New York förra veckan där Chopra målar upp just inflammation som den stora boven i dramat.

“Vår tids största pandemi är inflammation”.

Stress kan leda till kronisk inflammation

Tidigare trauman i livet kan utlösa stress – som kan leda till kronisk inflammation i kroppen. Det finns mycket som människor inte kan kontrollera i sina liv, så därför är det viktigt att förändra vad vi faktiskt kan kontrollera.

Hälsogurun radar därför upp några saker som det är viktigt att tänka på för att på egen hand minska kronisk inflammation.

Kanske det viktigaste av allt – minska stressnivån i livet. Hitta en hobby, motionera, meditera och tänk på att andas rätt.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Sömnen är viktig

Tänk på att inte hoppa över den livsviktiga sömnen utan se till att få åtminstone sju timmar sömn varje natt, samtidigt som vi bör minska skärmtiden, särskilt innan vi går och lägger oss, just för att stressa av ytterligare.

Lycka i knoppen leder till en välmående kropp.

Omge dig med vänner som ger positiv energi och utöva saker som utdelar lycka för just dig, vare sig det rör sig om att laga mat eller gå på långa promenader, berättar Fortune.

Tänk på kosten

Sist men inte minst är det viktigt att tänka på att du är vad du äter.

Välj därför en antiinflammatorisk kost, där Medelhavskosten ofta rekommenderas av experter, inklusive Chopra, som den bästa – där fokus ligger på frukt, grönsaker, olivolja och magert kött.

Läs även:

ANNONS

Finanspsykolog: Håll känslorna i styr när börsen är volatil – Dagens PS

Hotet mot folkhälsan: Då kan vi tvingas äta “usel” mat – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS