Dagens PS

PREMIÄR: PS-Podden sätter färg på näringslivet

Johan Stael von Holstein är en av de som sätter färg på näringslivet. Lyssna när han gästar Marcus Birro i PS-podden. (Foto: Dagens PS)
Johan Stael von Holstein är en av de som sätter färg på näringslivet. Lyssna när han gästar Marcus Birro i PS-podden. (Foto: Dagens PS)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 01 juni 2018Publicerad: 01 juni 2018

Med start i dag drar Dagens PS igång en ny podcast med inriktning på entreprenörskap och drivkrafter i företagsvärlden. Programledare är skribenten Marcus Birro.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det kan utifrån ses som en udda kombination – en poet mitt i näringslivet. Marcus Birro håller med:

“Jag älskar tanken på katten bland hermelinerna. Det är katten som vågar. Det är katten som lär sig mer om världen. Jag älskar tanken på att en poet och en författare snubblar in i en värld som är ny för honom.”

Dagens PS kommer att träffa ledare, företagare, entreprenörer och personligheter som sätter färg på svenskt näringsliv med ambitionen att gå in på djupet om drivkrafter, affärer, framgångar, motgångar och förmågan att resa sig upp efter smällar. Marcus Birro som programledare kommer att skapa en bra kontrast mellan människan och verket hos intervjuobjekten, menar John Uggla, chefredaktör på Dagens PS.

“Med en svår men ‘tjötig’ göteborgare bakom mikrofonen blir det klart mycket roligare när vi träffar några av svenskt näringslivs tyngsta profiler. Ekonomi, företagande och affärer är verkligen inte så torrt och tråkigt som vissa kanske vill få det till – och det är det vi vill visa.”

Marcus Birro fyller i:

“När vi bestämde oss för att göra en podcast om företagande och entreprenörskap var det många som garvade och skakade på huvudet. Jag älskar sådant. Ju äldre jag blir, ju viktigare blir det för mig att röra mig i nya världar.”

Ett mål med podden är att visa på likheterna när det gäller drivkrafter och passion.

“Ju mer jag lyssnar, ju mer jag lär mig, ju mer inser jag att drivkrafterna är de samma”, säger Marcus Birro.

“Det är så oändligt mycket mer som förenar än som skiljer oss åt. Jag kunde känna igen mig i elden, i nederlagen, i vinsterna, i drivkrafterna. Jag kunde känna igen mig i det mesta. Passionen var ju den samma.”

PS-Podden lanseras i dag den 1 juni –och kommer att vara ett återkommande inslag i Dagens PS mediemix under sommaren och hösten. Lyssna på premiäravsnittet direkt här nedan och håll utkik!

PS-Podden hittar du på (lyssna på första avsnittet längre ned):

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Avsnitt 1. Johan Staël von Holstein

Johan Stael von Holstein är en sann överlevare. En lysande stjärna i svenskt näringsliv under de glittrande IT-åren, gick ned för räkning och kom igen – i dag aktuell med blockchain-bolaget Icoin. Under hela tiden har han varit en frispråkig, modig och stökig personlighet i svensk offentlighet. Hans drivkraft är enorm och engagemanget och passion för entreprenörskap är oerhört inspirerande.

Så var mötet: Johan dök upp i tid (verkade lite stressad) men när vi satte oss i studion och tryckte på REC var det som att släppa lös en tävlingshäst.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS