”Mona Sahlin har i dag bett om att få avsluta sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism med omedelbar verkan. Regeringskansliet har beviljat hennes önskan”, framgår det av ett pressmeddelande, skriver Aftonbladet.

Expressen avslöjade tidigare under onsdagen att Sahlin skrivit ett falskt inkomstintyg åt sin tidigare livvakt, en polisinspektör som hon också handplockat till sin stab av medarbetare mot våldsbejakande extremism.

Där till berättade Expressen att Mona Sahlin så sent som i helgen hade 200 000 kronor i obetalda skatter hos kronofogden. När hon sedan konfronterades med dokumenten som Expressen tagit del av från Skatteverket reglerade hon snabbt sin skuld hos fogden.

Och nu står det alltså klart att Mona Sahlin avgår efter de senaste affärerna.

Kvällstidningarna rapporterar också om att polisen har ett ärende på sitt bord som gäller Mona Sahlin. Det råder i nuläget förundersökningssekretess och i formell mening finns ännu ingen misstänkt.  Men enligt obekräftade uppgifter i Expressen har en åklagare inlett en förundersökning 22 april om osant intygande alternativt grovt osant intygande.

LÄS MER: ”Mona Sahlin avgår efter felaktigt intyg” (Aftonbladet) »

ANNONS
ANNONS

LÄS VIDARE: ”Mona Sahlin avgår efter avslöjandet” (Expressen) »

LÄS OCKSÅ: ”Sahlin trampar i klaveret igen” (Dagens PS) »

LÄS DESSUTOM: ”Mona Sahlin fixade lyxbostad åt polis” (Dagens PS) »

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

Eller via Facebook!