Dagens PS

Kunder får tillbaka sina pengar efter FTX-härvan

FTX-härvan
FTX-grundare Sam Bankman-Fried dömdes till 25 års fängelse. (Foto: Seth Wenig/AP/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 08 maj 2024Publicerad: 08 maj 2024

Nästan alla kunder ska få tillbaka sina pengar efter FTX-härvan – dessutom med ränta. Det rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt dokument som lämnats in till domstol så har kryptobörsen FTX skulder på 11,2 miljarder dollar till sina kunder i pengar som varit låsta sedan FTX kollaps och konkurs i november 2022.

I flera andra kryptokollapser har kunderna helt förlorat sina pengar, men så verkar inte bli fallet kring FTX. Konkursförvaltaren uppskattar nu att det finns mellan 14,3 och 16,3 miljarder dollar i bolaget som kan delas ut till kunderna.

Kunder som har anspråk på 50 000 dollar eller mindre kommer enligt konkursförvaltarens plan att få tillbaka 118 procent av den summan, vilket rör 98 procent av bolagets kunder. Detta bland annat då värdet på de stora kryptovalutorna stigit sedan kollapsen, bitcoin är exempelvis 270 procent sedan dess.

“Vi är glada över att kunna föreslå en kapitel 11-plan som överväger att återbetala 100 % av konkurskravsbeloppen plus ränta för icke-statliga borgenärer”, säger FTX vd John Ray III.

Han tog över efter FTX grundare Sam Bankman-Fried, som i november dömdes skyldig till bedrägeri och för att ha förskingrat motsvarande 90 miljarder kronor, som Dagens PS rapporterat om. FTX-härvan resulterade i 25 års fängelse för den tidigare hyllade kryptogurun.

Läs även: 25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS