Volkswagens vd, Thomas Schäfer, avslöjar biltillverkarens framtidsplaner och att märket ska bli mer älskvärda och tillgängliga för alla, med prisvärda bilar.

ANNONS

Redan under vår intervju i Los Angeles med Volkswagens relativt nytillsatta vd Thomas Schäfer berättade han om att elektrifiering är den enda vägen framåt.

Genomgår en förändring

Under presentationen av nya ID. 2all meddelade Schäfer att Volkswagen genomgår en fundamental förändring gällande vilken image företaget har.

Volkswagen ska bli ett ”love-brand” med igenkännlig design och mer fokus på kunderna. Det visar märket genom att köra in ett antal ikoniska modeller på scen – för att sist rulla in nya ID. 2all.

Nyckelpersonerna Kai Grünitz, Andreas Mindt, Imelda Labbé, Thomas Schäfer vid den billiga elbilen. (Foto: Volkswagen)

Ett ”love-brand” för folket

Schäfer uttrycker att en del av fokuset måste ligga på att utveckla ekonomiska och prisvärda bilar och att Volkswagen ska vara ett märke för folket.

En del av arbetet är att släppa en elbil som ska kosta under 20 000 euro. Schäfer ger inget exakt datum på när den kan tänkas komma men nämner år 2026–2027.

Schäfer: ”Svårt med billiga bilar”

Vd:n Thomas Schäfer uttrycker även att billiga bilar behövs men att det tuffa är att tjäna pengar på dem. 

Han säger ”vi jobbar inte med välgörenhet” och förklarar att det är anledningen till att det tar så lång tid att få fram en bil i den prisklassen. 

ID. 2all ger dessutom en försmak av Volkswagens kommande designspråk. Designchefen Andreas Mindt berättar att bilen har inspirerats av första generationen Golf.

ANNONS
ANNONS
Volkswagens nya minsting inspireras av första generationen Golf. (Foto: Volkswagen)

Tio nya elbilar

Presentationen avslutas med att offentliggöra att Volkswagen satsar på att släppa tio nya helelektriska modeller innan slutet av 2026, varav en helt ny kompakt-suv. 

Här inkluderas även nya ID.3, ID. Buzz med lång hjulbas och ID.7. Vilka de andra modellerna är återstår att se.

Läs även: Volkswagens VD – ”Ett stort misstag” [Dagens PS]
Läs även: Vätgas? Skulle inte tro det, säger Volkswagen [Dagens PS]