Dagens PS

Nokia Oyj: Aktie och bolagsfakta

NOKIA Logotyp
Nokia OYJ är ett globalt teknikföretag. (Bild: NOKIA)

Nokia OYJ är ett globalt teknikföretag som är specialiserat på nätverks- och kommunikationslösningar. De erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom områden som 5G-nätverk, fiberoptiska nätverk, molnplattformar, programvara för telekommunikation och IoT (Internet of Things)-lösningar. Genom sina innovativa lösningar hjälper Nokia företag och operatörer att bygga och driva pålitliga och snabba nätverk samt möjliggöra smarta och säkra kommunikationssystem.

Kursgraf Nokia Oyj

ANNONS
ANNONS

Lång historia inom telekommunikationsindustrin

Bolaget har en lång historia inom telekommunikationsindustrin. Företaget grundades år 1865 och började som en tillverkare av gummi och pappersprodukter. Under åren utvecklades Nokia till en viktig aktör inom mobiltelefonmarknaden och var en av de mest framstående leverantörerna av mobiltelefoner under 1990-talet. Efter en omstruktureringsperiod fokuserar företaget nu på att erbjuda avancerade nätverkslösningar och teknologier.

Nokia har en stark global närvaro och bedriver verksamhet i flera länder runt om i världen. Företaget har kontor, FoU-center och produktionsenheter på olika platser för att betjäna sina kunder globalt. Genom sin omfattande närvaro har Nokia etablerat strategiska partnerskap och samarbetsavtal med telekomoperatörer, företag och myndigheter över hela världen.

Teknisk analys Nokia Oyj

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Nokia erbjuder hårdvara och mjukvara

De erbjuder en bred produktportfölj som omfattar både hårdvara och mjukvara. Deras produkter inkluderar 5G-nätverkslösningar, fiberoptiska nätverksprodukter, molnplattformar, programvara för telekommunikation, IoT-plattformar och säkerhetslösningar. Genom sina innovativa produkter möjliggör Nokia snabbare och mer tillförlitlig kommunikation, anslutning av enheter och datahantering för sina kunder inom olika branscher, inklusive telekommunikation, företag och industri.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om Nokia Oyj

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS