Fredrik Warg, aktiechef på Swedbank, tycker det är läge att gasa och levererar flera tips på köpvärda aktier i Di-TV:s Börsmorgon.

ANNONS

”Att gå defensivt, det kan man göra om man har en fullinvesterad strategi och är orolig. Men om man är rädd för aktier ska man nog snarare gå ur marknaden. Just nu så ska man nog snarare gå på och välja en annan typ av risk, och då är det verkstadsbolag framför allt”, säger Swedbanks aktiechef Fredrik Warg.

Han bedömer att defensiva aktier faller i samma utsträckning som andra aktier när börsen backar, men det finns ett undantag och det är läkemedelsjätten Astra Zeneca, anser proffset.

Rådet: Köp på bolagens meriter

”Man kan bolag köpa på deras egna meriter, till exempel Astra. De bolag som har satsat på covidvaccin och så vidare, de har laggat efter lite i sin forskning. Nu kommer de tillbaka och lanserar en rad av läkemedel som gör att det lyfter”, förklarar Fredrik Warg i Di-TV.

Tidningens egen expert, Johan Wendel, håller med Warg om att Astras låga värdering attraherar men Wendel rekommenderar placerare att även snegla på aktier inom dator- och mobilspel, som annars varit en sektor som börsen hatat, konstaterar han.

Nu kan det vara läge att slå en glutt på berörda bolags rapporter för Q3, är Johan Wendels tips för att hitta köpvärda aktier.

ANNONS
ANNONS

I sammanhanget lyfter Fredrik Warg fram Embracer som en fortsatt het aktie.

Även klädbolaget H&M får hans tips.

Där utöver tror Warg att AB Volvo och Bulten kan komma att glädja sina aktieägare framöver, framgår det i Di-TV:s Börsmorgon.

Läs även: Årets bästa aktie har rusat över 300 procent [Dagens PS]

Läs mer: Vinnaraktier om historien upprepar sig [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Analytiker: Christer Gardell har fel [Dagens PS]

Läs vidare: Här placerar du när börsen skakar [Dagens PS]

Missa inte det här: Strateg: Rea på sju aktier när börsen faller [Dagens PS]