Kepler Cheuvreux strateg Martin Guri parerar för en nedgång på börsen, men den kan öppna för köplägen med rea på aktier, menar han.

ANNONS

Aktieproffset målar med andra ord inte allt i svart när börsen, som han tror, går in i en dyster period, tvärtom kan tillfällen uppstå med rea på aktier.

I en intervju med Di-TV pratar Kepler Cheuvreux strateg Martin Guri om ”väldigt bra köpläge” och på lång sikt tipsar han om sju aktier som han anser är köpvärda.

”Läget på kort sikt, under de kommande två månaderna, känns halvtråkigt. Jag tror det kommer vara en rätt trist stämning på börserna”, säger Martin Guri till Di-TV och konstaterar att det är Kina som rår för det.

”Deras nolltolerans innebär att de har stängt ned städer, flygplatser, hamnar, fabriker och produktionsanläggningar. Det här ger stora störningar som kommer fortsätta längre än vi önskar, kanske in i nästa år”.

Väntar på rätt tillfälle att slå till

Men den som väntar på något gott…och det är just det Martin Guri väntar på, det vill säga att börsen ska komma ner en smula till, då kan det dyka upp fina köptillfällen, resonerar han.

Han tror också att börsen rekylerar upp nästa år igen, en uppgång med 10-15 pocent är fullt rimlig, anser han.

Han rekommendation på sju köpvärda aktier, på lång horisont alltså, är Mekonomen – som han tycker ser ”fatastiskt bra ut” – SBB, Studentbostäder, Axfood, Tele2, H&M och Ericsson.

”Även om Ericsson är beslutsamt att ta tillbaka sina marknadsandelar är det en utmanande sits. De har också problem att attrahera utländska investerare eftersom det finns enklare alternativ att gå till, tyvärr är nog alla svenskar nöjda med vad de äger. Men alla analyser av Ericssons position vad gäller teknik och global försäljning är fantastiskt bra”, säger Martin Guri till Di-TV.

ANNONS
ANNONS

Läs även: UBS, HSBC och Credit Suisse: 20 globala aktiefynd i höst [Dagens PS]

Läs mer: Aktier för återhämtning enligt JP Morgan [Dagens PS]

Läs också: Dyster prognos – negativ börs kommande tio år [Dagens PS]