Södermalm i Stockholm har precis fått en exklusiv ginbar och bakom den står ”världens bästa gindestilleri”, skriver magasinet Café.

ANNONS

Hernö Gin har rivit ner många priser runt om i världen för sina eminenta vinsorter (se mer om det längre ner i artikeln) och nu gör man entré i Stockholms krogvärld.

Hernö Gin Bar, som den heter, öppnade på fredagen den 10 september på adressen Hornsgatan 1, men även lördagen den 11 september pågår öppningseremonin där gästerna får tillfälle att träffa ginmästarna från Hernö.

Hernö Gin Bar
Hernö Gin Bar öppnade på fredagen den 10 september på adressen Hornsgatan 1 på Södermalm i Stockholm. (Foto: Hernö Gin)

Cocktails med gin och av högsta klass utlovas på den 237 kvadratmeter stora ytan, som rymmer just en cocktailbar, en restaurang och en provningslokal en trappa ner, berättar Café.

Projektledaren: Allt känns så rätt

För alla som gillar en smak av Norrland är det här stället dit ni ska gå, denna högt rankade ginbar på Södermalm kommer att servera smårätter inspirerade av Norrland, framgår det.

Hernö Gin Bar
Cocktails med gin världsklass utlovas på den 237 kvadratmeter stora ytan, förutom en touch av Norrland. (Foto: Hernö Gin Bar)

”Vi vill att Hernö Gin Bar ska ha en hög mysfaktor där våra gäster känner sig som hemma. Nu är vi äntligen där. Färger, textilier, inredning och ja, allt, känns så rätt. Olika typer av miljöer skapar en helhet som andas Hernö Gin, skandinavisk design och har känslan av det lilla extra”, säger Elin Sahlman, försäljningsansvarig och projektledare för etableringen av Hernö Gin Bar i Stockholm, till livsstilsmagasinet.

ANNONS
ANNONS

Hernö Gin har sitt destilleri i byn Dala strax utanför Härnösand, men har alltså ett oslagbart gott rykte globalt för sin fina ginkvalitet och har korats till världens bästa gin flera gånger.

Några exempel på framgångarna:

2016 fick Hernö Gin pris som världens bästa gin & tonic.

Året därpå, 2017, tog man hem priser som världens bästa gin i flera kategorier.

2018 var det samma visa och även 2019

Enkelt uttryckt – priserna runt om i världen är många och kan staplas på hög.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om det här.

Redan 2014 berättade Dagens PS om Hernö Gin, och att detta var gin i världsklass.

Läs även: Dubbelguld till Sverige – Hernös gin bäst igen [Dagens PS]