Att svensk sprit kan lyckas utomlands vet vi sedan framgångarna med Absolut. Men den mest prisbelönta svenska firman heter Hernö Gin – nu senast slår man till med dubbelguld.

Det rör på sig bland svenska dryckesproducenter, och Hernö Gin visar att det går att producera prisvinnande produkter även för internationella marknader. Nu senast är det International Spirits Challenge som utdelat dubbelguld till Hernö Dry Gin.

– Jag är otroligt glad över utmärkelsen. Detta dubbelguld sporrar oss ytterligare i visionen om att skapa världens bästa gin oavsett om vi vinner priser eller ej. För såklart sätter det guldkant på tillvaron varje gång vi belönas för vårt arbete, säger en jublande glad Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

ANNONS
ANNONS

Sedan firmans start för 8 år sedan har man vunnit drygt hundra priser i olika tävlingar. Det innebär att man är Europas mest prisbelönta destilleri. En anmärkningsvärd bedrift av den unga firman från Höga Kusten.

– Första gången jag skickade in Hernö Gin till en tävling var den allra första batchen 2012. Jag ville veta hur den stod sig mot andra gin i världen, ett slags konkurrentanalys skulle man kunna säga. Den gången tog vi vårt allra första guld och för mig blev det en viktig bekräftelse på att jag var rätt ute med Hernö Gin, avslutar Jon.

Läs mer: Det jäser i Sverige